Στην πλατεία Δημαρχείου της Κατερίνης εγκαταστάθηκε ο πρώτος υπαίθριος σταθμός συντήρησης ποδηλάτων της πόλης και ενδεχομένως και της Ελλάδας!
Ναι, καλά διαβάζετε η πόλη της Κατερίνης βάζει τα… ποδηλατικά γυαλιά σε όλες τις μεγαλουπόλεις της Ελλάδας καθώς προσφέρει στους πολίτες μία υποδομή για ποδήλατα σαν αυτές που βλέπουμε στην Κοπεγχάγη, στο Μάλμο και σε άλλες ποδηλατουπόλεις της Ευρώπης.

Ο υπαίθριος σταθμός συντήρησης που λέγεται Bikeaid©, έχει επινοηθεί πλήρως (από το σχέδιο και τη λειτουργία του, μέχρι την κατασκευή και την εφαρμογή του) από μέλη του δραστήριου συλλόγου Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας και εγκαταστάθηκε σε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή την Παρασκευή 21 Απριλίου.

Ο υπαίθριος σταθμός συντήρησης ποδηλάτων είναι εξοπλισμένος με τρόμπα ποδηλάτου και μια σειρά εργαλείων για μικρές επισκευές και ρυθμίσεις ποδηλάτου, ενώ διαθέτει θέσεις κατάλληλες για τη στήριξη του ποδηλάτου κατά την επιδιόρθωση. «Το Bikeaid© αναμένεται να αποτελέσει πολύ χρήσιμο βοήθημα για τους ποδηλάτες, εφόσον τους δίνει ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να επιδιορθώσουν το ποδήλατό τους ενώ κινούνται στο κέντρο της πόλης και δεν βρίσκουν άλλη βοήθεια από επαγγελματία» αναφέρουν οι υπεύθυνοι του συλλόγου.

Όπως προσθέτει η Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας στο πλαίσιο της επικοινωνίας του συλλόγου με το Δήμο και τους τοπικούς φορείς, «αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για τη δημιουργία υποδομών που θα διευκολύνουν τη χρήση του ποδηλάτου στον αστικό ιστό της πόλης της Κατερίνης. Γι’ αυτό και αναμένουμε οι κάτοικοι της Κατερίνης, ποδηλάτες ή μη, να εκτιμήσουν και να σεβαστούν κάθε προσπάθεια, μικρότερη ή μεγαλύτερη, που γίνεται για το σκοπό αυτό».

Το είχαμε επισημάνει από τη στήλη και στο παρελθόν, με αφορμή παρόμοιες πρωτοβουλίες που έχουν υλοποιηθεί στο εξωτερικό, πως με απλά και χρηστικά πράγματα και μάλιστα μικρού κόστους οι υπεύθυνοι των δήμων μπορούν να προωθήσουν το ποδήλατο. Να παρακινήσουν τους πολίτες να το χρησιμοποιούν. Να τους διευκολύνουν. Ας παραδειγματιστούν όλες οι ελληνικές πόλεις από το παράδειγμα της Κατερίνης και ειδικά οι μεγαλουπόλεις μας. Αρκεί βέβαια οι δημοτικοί άρχοντες να θέλουν να προωθήσουν τη μετακίνηση με ποδήλατο και να κάνουν τις πόλεις τους καλύτερες και πιο ανθρώπινες.

Διαβάστε και τι είχαμε γράψει παλαιότερα για ανάλογα παραδείγματα υπαίθριων σταθμών συντήρησης ποδηλάτου στο εξωτερικό.

Oι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ»πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter@orthopetaliesή στο FacebookOrthopetalies blogγια καθημερινή ενημέρωση