Έναν χρήσιμο οδηγό για τους νέους ποδηλάτες σε κίνηση, για τους μικρούς δηλαδή που μετακινούνται με ποδήλατο, έφτιαξε ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Tροχαία Εγκλήματα.

Μία ωραία πρωτοβουλία που μπορούν να ακολουθήσουν κι άλλοι σύλλογοι αλλά και δημόσιοι φορείς. Το ποδήλατο μπαίνει ή πιο σωστά ξαναμπαίνει στη ζωή μας και όπως τονίζει και ο Σύλλογος «η καλύτερη μετακίνηση είναι η ασφαλής μετακίνηση». Άλλωστε, η αλλαγή νοοτροπίας για χρήση μέσων μεταφοράς που δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον πρέπει να αρχίσει από τις μικρές ηλικίες. Το μεγάλο βάρος βέβαια θα πρέπει να το σηκώσουν η Δημόσια Εκπαίδευση και τα σχολεία. Αρκεί να το θέλουν…

Πρόκειται για ένα δισέλιδο που μπορείτε να βρείτε δωρεάν στο site του Συλλόγου και να το εκτυπώσετε. Έχει όλα τα βασικά για τη μετακίνηση με ποδήλατο, τα οποία οφείλουν να γνωρίζουν τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους.

Μία μικρή γεύση από τον οδηγό του Πανελλαδικού Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα

Στον οδηγό, οι μικροί ποδηλάτες μπορούν να δουν σε σκίτσα πώς να ειδοποιούν τους άλλους οδηγούς όταν θέλουν να στρίψουν. Υπάρχουν οδηγίες για τον έλεγχο που πρέπει πάντα να κάνουμε στο ποδήλατο πριν ξεκινήσουμε τη βόλτα μας αλλά και συμβουλές για τη σωστή τοποθέτηση κράνους.

Οι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter @orthopetalies ή στο Facebook Orthopetalies blog για καθημερινή ενημέρωση