«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να κρατήσεις την ισορροπία σου πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι».

Σίγουρα κάπου θα έχετε δει γραμμένο αυτό το απόφθεγμα του Άλμπερτ Αϊνστάιν για το ποδήλατο. Άλλωστε δύσκολα ξεχνιέται μία τέτοια φράση όταν προέρχεται από την ιδιοφυΐα που λέγεται Αϊνστάιν.

Υπάρχουν όμως κι άλλα εμπνευσμένα γνωμικά για το ποδήλατο που έχουν μείνει στην ιστορία, όπως το παραπάνω. Επιστήμονες, συγγραφείς, πολιτικοί, αθλητές με μία και μόνο φράση τους έχουν περιγράψει τα οφέλη του ποδηλάτου. Άλλοι πάλι, με τον ίδιο τρόπο παρομοιάζουν τη ζωή με το…πετάλι με στόχο να εμπνεύσουν, να παροτρύνουν, να κινητοποιήσουν τους συμπολίτες τους.

Συλλέξαμε 10 απ’ αυτά τα αποφθέγματα για το ποδήλατο και σας τα παρουσιάζουμε. Κάποια απ’ αυτά μπορεί ήδη να τα γνωρίζετε και να αποτελούν έμπνευση για εσάς. Άλλα μπορεί να τα διαβάζετε για πρώτη φορά. Δεν αποκλείεται κάποιο απ’ αυτά να σας κάνει «κλικ» για ένα νέο ξεκίνημα ή να σας δώσει το έναυσμα για περισσότερη επιμονή σε μία προσπάθεια. Κάτι θα ήξεραν αυτοί που τα είπαν…

«Η ζωή είναι σαν ένα ποδήλατο με δέκα ταχύτητες. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ταχύτητες που ποτέ δεν τις χρησιμοποιούμε» (Τσαρλς Σουλτς, δημιουργός του κόμικ «Peanuts»)

«Τίποτα δεν συγκρίνεται με την απλή ευχαρίστηση του να κάνεις ποδήλατο» (Τζον Φ. Κένεντι)

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να κρατήσεις την ισορροπία σου πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» (Άλμπερτ Αϊνστάιν)

«Το σκέφτηκα αυτό την ώρα που έκανα ποδήλατο»

(Άλμπερτ Αϊνστάιν στη θεωρία της Σχετικότητας)

«Πάρε ένα ποδήλατο. Δεν θα το μετανιώσεις, αν ζήσεις» (Μαρκ Τουέιν, συγγραφέας)

«Όταν βλέπω έναν ενήλικα πάνω σε ένα ποδήλατο, δεν απελπίζομαι για το μέλλον της ανθρωπότητας» (Χέρμπερτ Τζ. Γουέλς, συγγραφέας)

«Αυτοί που επιθυμούν να έχουν τον έλεγχο της δικής τους ζωής και να προχωρήσουν παρά πέρα, εκτός από το να είναι απλοί πελάτες και καταναλωτές, αυτοί είναι οι άνθρωποι που κάνουν ποδήλατο» (Βόλφανγκ Σακς, πρώην πρόεδρος της Greenpeace Γερμανίας και ερευνητής στο Ινστιτούτο «Βούπερταλ» για το κλίμα και το περιβάλλον)

«Η μελαγχολία είναι ασύμβατη με την ποδηλασία» (Τζέιμς Σταρς, ιατροδικαστής)

«Το ποδήλατο είναι ένα περίεργο όχημα. Ο αναβάτης του είναι η μηχανή του» (Τζον Χάουαρντ, πρωταθλητής ποδηλασίας)

«Όποιος εφηύρε το ποδήλατο αξίζει τις ευχαριστίες της ανθρωπότητας» (Λόρδος Τσαρλς Μπέρεσφορδ)

Οι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter@orthopetalies ή στο Facebook Orthopetalies blog για καθημερινή ενημέρωση