Μάνος Χαραλαμπάκης

Εργάζομαι ως δημοσιογράφος στα «ΝΕΑ» από το 1998. Καλύπτω το ελεύθερο και εκκλησιαστικό ρεπορτάζ. Από το 2010 – τότε που μπήκαμε στο μνημόνιο – η ζωή μου έχει γίνει…ποδήλατο. Εννοώ ότι από τότε χρησιμοποιώ το ποδήλατο για τις μετακινήσεις μου διότι δε ρυπαίνει, προσφέρει δωρεάν γυμναστική και βέβαια το πετάλι διώχνει την σπατάλη (πόσο έχει πάει η βενζίνη είπαμε;). Με το ποδήλατο τσέπης (εντάξει ένα «σπαστό» είναι) πηγαίνω στην εφημερίδα διανύοντας καθημερινά 10 χιλιόμετρα κατά μέσο όρο. Διότι αν δεν ποδηλατώ εγώ αν δεν ποδηλατείς εσύ πώς θα γεμίσει η Αθήνα ποδήλατα; Μ’ αρέσει όμως και να γράφω για το ποδήλατο: ρεπορτάζ, για τα πλεονεκτήματα του, για το πώς μπορούμε να ακολουθήσουμε ποδηλατικά παραδείγματα άλλων χωρών. Καλές πεταλιές και προσοχή στους δρόμους.

Ορθοπεταλιές #163 - Ευχάριστο μποτιλιάρισμα με ποδήλατα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2017 15:56 |
Ευχάριστο μποτιλιάρισμα με ποδήλατα στον ποδηλατόδρομο Γκάζι-Φάληρο (στο ύψος του ηλ.σταθμού Ταύρου)
Ορθοπεταλιές #163 - Ευχάριστο μποτιλιάρισμα με ποδήλατα
Μίνι… μποτιλιάρισμα με ποδήλατα παρατηρείται αυτές τις ημέρες στον ποδηλατόδρομο Γκάζι-Φάληρο. Μόνο που αυτό το μποτιλιάρισμα είναι ευχάριστο: δεν έχει ούτε ρύπους ούτε θόρυβο. Είναι τα θετικά αποτελέσματα που έφερε η υποδομή του ποδηλατόδρομου, ο οποίος λειτουργεί από τα τέλη του 2015.   
Η καλοκαιρία, οι διακοπές των παιδιών λόγω του Πάσχα και βέβαια η ύπαρξη του ποδηλατόδρομου κινητοποίησαν τους πολίτες και τους έκαναν να βγουν έξω με τα ποδήλατά τους. Αν βρεθεί κανείς στον ποδηλατόδρομο αυτές τις ημέρες θα δει εικόνες παρόμοιες με αυτές στην πρόσφατη φωτογραφία. Οικογένειες με παιδιά, παρέες, μεγάλοι, μικροί κάνουν πετάλι. Βολτάρουν από το Γκάζι μέχρι την παραλία.
Αυτή είναι η αξία ενός ποδηλατόδρομου. Όλοι, μικροί και μεγάλοι μπορούν να μετακινηθούν από το σημείο Α στο σημείο Β ή απλώς να βολτάρουν με ένα ποδήλατο. Και αυτό είναι που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι αρμόδιοι στην Ελλάδα προκειμένου να ασχοληθούν πιο εντατικά με τα έργα για το ποδήλατο.Oι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter@orthopetalies ή στο Facebook Orthopetalies blog για καθημερινή ενημέρωση