Μίνι… μποτιλιάρισμα με ποδήλατα παρατηρείται αυτές τις ημέρες στον ποδηλατόδρομο Γκάζι-Φάληρο. Μόνο που αυτό το μποτιλιάρισμα είναι ευχάριστο: δεν έχει ούτε ρύπους ούτε θόρυβο. Είναι τα θετικά αποτελέσματα που έφερε η υποδομή του ποδηλατόδρομου, ο οποίος λειτουργεί από τα τέλη του 2015.

Η καλοκαιρία, οι διακοπές των παιδιών λόγω του Πάσχα και βέβαια η ύπαρξη του ποδηλατόδρομου κινητοποίησαν τους πολίτες και τους έκαναν να βγουν έξω με τα ποδήλατά τους. Αν βρεθεί κανείς στον ποδηλατόδρομο αυτές τις ημέρες θα δει εικόνες παρόμοιες με αυτές στην πρόσφατη φωτογραφία. Οικογένειες με παιδιά, παρέες, μεγάλοι, μικροί κάνουν πετάλι. Βολτάρουν από το Γκάζι μέχρι την παραλία.

Αυτή είναι η αξία ενός ποδηλατόδρομου. Όλοι, μικροί και μεγάλοι μπορούν να μετακινηθούν από το σημείο Α στο σημείο Β ή απλώς να βολτάρουν με ένα ποδήλατο. Και αυτό είναι που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι αρμόδιοι στην Ελλάδα προκειμένου να ασχοληθούν πιο εντατικά με τα έργα για το ποδήλατο.
Oι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ»πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter@orthopetaliesή στο FacebookOrthopetalies blogγια καθημερινή ενημέρωση