Μάνος Χαραλαμπάκης

Εργάζομαι ως δημοσιογράφος στα «ΝΕΑ» από το 1998. Καλύπτω το ελεύθερο και εκκλησιαστικό ρεπορτάζ. Από το 2010 – τότε που μπήκαμε στο μνημόνιο – η ζωή μου έχει γίνει…ποδήλατο. Εννοώ ότι από τότε χρησιμοποιώ το ποδήλατο για τις μετακινήσεις μου διότι δε ρυπαίνει, προσφέρει δωρεάν γυμναστική και βέβαια το πετάλι διώχνει την σπατάλη (πόσο έχει πάει η βενζίνη είπαμε;). Με το ποδήλατο τσέπης (εντάξει ένα «σπαστό» είναι) πηγαίνω στην εφημερίδα διανύοντας καθημερινά 10 χιλιόμετρα κατά μέσο όρο. Διότι αν δεν ποδηλατώ εγώ αν δεν ποδηλατείς εσύ πώς θα γεμίσει η Αθήνα ποδήλατα; Μ’ αρέσει όμως και να γράφω για το ποδήλατο: ρεπορτάζ, για τα πλεονεκτήματα του, για το πώς μπορούμε να ακολουθήσουμε ποδηλατικά παραδείγματα άλλων χωρών. Καλές πεταλιές και προσοχή στους δρόμους.

Ορθοπεταλιές #161 - Τα ποδήλατα ήρθαν στο Πάρκο «Σταύρος Νιάρχος»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2017 15:06 |
Ποδήλατα για ενοικίαση σε μικρούς και μεγάλους προσφέρει το πάρκο «Σταύρος Νιάρχος»
Ορθοπεταλιές #161 - Τα ποδήλατα ήρθαν στο Πάρκο «Σταύρος Νιάρχος»
Η Άνοιξη είναι εδώ και το πάρκο «Σταύρος Νιάρχος» προσφέρει τη δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτων έτσι ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν ποδηλατάδες στις μεγάλες άπλες του ή στην παραλία!

Συνολικά, διατίθενται 50 ποδήλατα πόλης για ενήλικες τα οποία μπορείς να βρει κανείς στους τρείς σταθμούς ποδηλάτων περιμετρικά του ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Επισκεπτών, Αγορά, Πίσω Αγορά) και 25 παιδικά ποδήλατα τα οποία διατίθενται μόνο από το Κέντρο Επισκεπτών.

Το ωράριο της υπηρεσίας είναι 09:00-21:00 καθημερινά.

Τα Ποδήλατα του ΚΠΙΣΝ πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας και διαθέτουν μπροστινά και πίσω φώτα (τροφοδοτούμενα από εσωτερικό δυναμό), κουδούνι, σέλα με ρυθμιζόμενο ύψος, καθώς και κλειδαριά για σύντομη ασφάλιση εάν θες να κάνεις μια στάση κατά τη διάρκεια της βόλτας σου. Τα ποδήλατα ενηλίκων διαθέτουν 3 ταχύτητες ώστε να μπορούν να προσαρμόζονται στις ανάγκες όλων, ενώ στο καλάθι που υπάρχει μπροστά μπορείς να μεταφέρεις ελαφριά αντικείμενα.

Μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο με δύο τρόπους:

Οι χρεώσεις της υπηρεσίας ανά ώρα είναι ίδιες για όλους τους χρήστες και έχουν ως εξής:

  • Εάν έχετε Κάρτα Ποδηλάτου, οι χρεώσεις είναι:
Κόστος κτήσης κάρτας (περιλαμβάνει εγγραφή, κάρτα, 5 ώρες ποδηλασίας) €5
Χρήση ανά ώρα (πακέτα χρόνου €3-5-10-20) €1
  • Εάν δεν έχετε και κάνετε απλή εγγραφή από το website:
Εγγραφή (περιλαμβάνει εγγραφή, 3 ώρες ποδηλασίας) €3
Χρήση ανά ώρα (πακέτα χρόνου €3-5-10-20) €1


Οι σταθμοί ενοικίασης ποδηλάτου στο πάρκο


Περισσότερες πληροφορίες στο http://snfcc.easybike.gr/el/Oι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter@orthopetalies ή στο Facebook Orthopetalies blog για καθημερινή ενημέρωση