Αρκετοί είναι οι αναγνώστες που ρωτούν πώς μπορεί να φτάσει κανείς με ποδήλατο στο Πάρκο «Σταύρος Νιάρχος». Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη και βατή. Ακολουθούμε τον ποδηλατόδρομο Γκάζι – Φάληρο από την αρχή του, από το Γκάζι, και…φτάσαμε. Ο ποδηλατόδρομος οδηγεί ακριβώς στην είσοδο του πάρκου.

Εντούτοις, υπάρχει ένα μικρό μπέρδεμα στο ύψος των Τζιτζιφιών, στη λεωφόρο Θησέως, διότι ο ποδηλατόδρομος αναγκαστικά διακόπτεται και συνεχίζει απέναντι. Το ίδιο συμβαίνει και λίγο νωρίτερα όταν πρέπει να περάσουμε πάνω από τον Ιλισό από ένα γεφυράκι. Η αλήθεια είναι ότι με την ολοκλήρωση του ποδηλατόδρομου οι αρμόδιοι θα έπρεπε να είχαν εκδώσει έναν χρηστικό χάρτη για τους πολίτες. Αυτό όμως δεν έγινε. Γι’ αυτό σας δίνουμε μερικές χρήσιμες οδηγίες.

Από το Γκάζι στο Πάρκο «Σταύρος Νιάρχος» με το ποδήλατο

Αφετηρία του ποδηλατόδρομου είναι το σημείο κάτω από τη γέφυρα Πουλόπουλου. Περίπου απέναντι από την Τεχνόπολη στο Γκάζι (δηλαδή στο σημείο που ο πεζόδρομος της Ερμού συναντάει τον πεζόδρομο της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε Θησείο και Πετράλωνα, παράλληλα με τις γραμμές του ηλεκτρικού).

-Από εκεί ο ποδηλατόδρομος συνεχίζει παράλληλα με τις γραμμές του ηλεκτρικού στην οδό Θεσσαλονίκης. Περνάει δίπλα από τον σταθμό των Πετραλώνων, πάνω από τη Χαμοστέρνας και φτάνει δίπλα στον σταθμό του Ταύρου. Είναι πάντα χρωματισμένος και έχει σήματα. Συνεπώς τον ακολουθείτε πάντα εύκολα και είναι δύσκολο να χαθείτε.

-Συνεχίζει στην οδό Π.Τσαλδάρη. Στη διασταύρωσή της με τη Σιβιτανίδου, στην Καλλιθέα, συνεχίζει στην Ιλισού, παράλληλα με το ποτάμι.

-Όταν θα δείτε δεξιά σας το Ωδείο Λαμπίρη (σε μία μεγάλη διασταύρωση με την οδό Μεταμορφώσεως) συνεχίζετε ευθεία στον ποδηλατόδρομο. Όμως λίγα μέτρα πιο κάτω θα πρέπει να περάσετε πάνω από το ποτάμι, από ένα γεφυράκι στα αριστερά σας.

-Μόλις περάσετε απέναντι κάντε αριστερά και αμέσως δεξιά και συνεχίστε στην Ασκληπιού δίπλα από τον μεγάλο Σκλαβενίτη.

Με το μπλε επισημαίνεται το γεφυράκι. Εϊναι λίγο μετά τη διασταύρωση της Ιλισού με

την οδό Μεταμορφώσεως

-Συναντάτε τη λεωφόρο Θησέως. Πρέπει να περάσετε απέναντι από μία πεζοδιάβαση, η οποία όμως δεν έχει φανάρι. Γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Δεξιά σας είναι ξανά η Ασκληπιού και ο ποδηλατόδρομος. Αν επιλέξετε να περάσετε απέναντι χρησιμοποιώντας διάβαση με φανάρι, πρέπει να πάτε λίγο πιο πάνω (κατεύθυνση προς Αθήνα). Έπειτα πρέπει να ξαναβρείτε την Ασκληπιού.

Το πάρκο «Σταύρος Νιάρχος» (Φωτό: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

-Η Ασκληπιού μετά από μερικά μέτρα συναντάει τη Λεωφόρο Λ.Κατσώνη. Εκεί, υπήρχε διαχωριστική νησίδα. Τώρα έκοψαν ένα κομμάτι της για να περνούν τα ποδήλατα. Είναι κάπως σαν διάβαση αλλά δεν έχει φανάρι. Περνάτε με προσοχή. Ποδηλατείτε για λίγα μέτρα περιμετρικά του πάρκου και…φτάσατε στο Πάρκο «Σταύρος Νιάρχος».

«ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ»πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter@orthopetaliesή στο FacebookOrthopetalies blogγια καθημερινή ενημέρωση