Είναι μικρά αλλά μπορεί να φανούν χρήσιμα, πρακτικά, και σωτήρια σε κάποιες περιπτώσεις: γκατζετάκια για το ποδήλατο που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, όπως φωτάκια, θήκες, καλύμματα για την αλυσίδα. Υπάρχουν σίγουρα πολλά περισσότερα αλλά επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τα ακόλουθα.

Φωτάκι για να γίνετε πιο ορατοί

Η εταιρεία που λανσάρει το φωτάκι FIBRE FLARE υποστηρίζει ότι με αυτό μπορείτε να αυξήσετε την ορατότητά σας κατά τις βραδινές σας μετακινήσεις αλλά πάντα σε συνδυασμό με μπρος και πίσω φως. Αναφέρει ότι μπορεί να σας κάνει ορατούς από τα 300 μέτρα και σε πλήρη γωνία 360 μοιρών. Το φωτάκι μπορεί να μπει πάνω στο πλαίσιο του ποδηλάτου ή να προσαρμοστεί σ’ ένα σακίδιο πλάτης που έχετε μαζί σας. Χρησιμοποιεί 2 μπαταρίες ΑΑΑ.

Τιμή: 25.01 ευρώ

Θήκη για το smartphone

Μία πρακτική, αδιάβροχη θήκη η biologic smartphone dry bag για την προστασία του «έξυπνου» κινητού σας τηλεφώνου.

Τιμή:18 ευρώ

Καλύμματα για την αλυσίδα

Ένα κάλυμμα (ΒΒΒ chainstay protector) για να μη λερώνεται το ψαλίδι από την αλυσίδα του ποδηλάτου του ψαλίδι. Από Neoprene και Velcro.

Τιμή: 5 ευρώ

Ακόμη ένα κάλυμμα (δεξιά) που προσαρμόζεται πάνω από την αλυσίδα. Ταιριάζει σε όσα ποδήλατα έχουν μία ταχύτητα ή σ’ αυτά με εσωτερικές ταχύτητες.

Τιμή: 20 ευρώ

Φωτάκι για το παπούτσι

Ένα φωτάκι (Visto Shoe Light) που προσαρμόζεται στο παπούτσι (το γνωρίζουν και όσοι ασχολούνται με το τρέξιμο) και βοηθά στη βελτίωση της ορατότητας.

Τιμή: 10,50 ευρώ

Φως με Laser που φτιάχνει…ποδηλατόδρομο

Φωτάκι με 5 Led αλλά και με laser, το οποίο βγάζει δύο κόκκινες γραμμές πάνω στο οδόστρωμα επισημαίνοντας ότι κινείται ποδήλατο

Τιμή: 11,89 ευρώ

Αεροκόρνα

Για όσους θέλουν να ακουστούν σίγουρα μέσα στην κίνηση της πόλης. Μία αεροκόρνα (Biologic blast air horn) με δύναμη 115 decibel. Γεμίζει αέρα με απλή τρόμπα ποδηλάτου. Τοποθετείται εύκολα σε όλα τα τιμόνια.

Τιμή: 37 ευρώ

Που μπορείτε να τα βρείτε:

Στα καταστήματα Tsirikos bikes, Kefalas bikes, Action bikes, Frederik bikes

.