«Walk instead. Bike instead. #Save the planetin4words».(Περπάτα, κάνε ποδήλατο, Σώσε τον πλανήτη σε 4 λέξεις). Ένα tweet με μήνυμα τόσο μα τόσο δυνατό από τον λογαριασμό twitter για το ποδήλατο που διαθέτει το Μετρό του Λος Άντζελες (Bike Metro LA County @Bike Metro).

Το φοβερό tweet του Μετρό του Λος Άντζελες

Ναι, το Μετρό του Λος Άντζελες – το οποίο δεν είναι στον Άρη – στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι – συνεχίζει να κάνει καμπάνιες για το περπάτημα και το ποδήλατο. Συνεχίζει να στηρίζει το πετάλι. Συνεχίζει να επισημαίνει στους πολίτες πόσο σημαντικό είναι να περιορίσουν τη χρήση αυτοκινήτου.

Το έχουμε ξαναγράψει εδώ. Το Μετρό του Λος Άντζελες είναι παράδειγμα προς μίμηση. Ας παραδειγματιστούν οι υπεύθυνοι του Μετρό της Αθήνας. Ας δουν, ας διαβάσουν, ας, ας, ας, ας.

Ένα «πράσινο» μέσο μετακίνησης, το Μετρό, ένας συγκοινωνιακός φορέας, υποστηρίζει ένα άλλο «πράσινο» μέσο μετακίνησης, το ποδήλατο. Και τον συνδυασμό τους. Φοβερά δύσκολο να το σκεφτεί κάποιος στο δικό μας Μετρό, έ;

Το Μετρό του Λος Άντζελες δεν έχει απλώς ένα τμήμα ποδηλάτου – με λογαριασμούς στο twitter και το facebook βεβαίως βεβαίως – για…τα μάτια του κόσμου. Διοργανώνει μαθήματα ποδηλάτου. Πριν από μερικές ημέρες μ’ ένα tweet ενημέρωσε τους πολίτες: Hey all! Don’t miss out on our last Bike Education classes happening this weekend 9/26 and 9/27! This will be the last opportunity this year to learn more about bicycle safety skills. They are free to the public so what are you waiting for! For a list of upcoming classes, locations and times, check out».

Το Μετρό του Λος Άντζελες έχει ειδικό λογαριασμό στο twitter

για το ποδήλατο

Οι καμπάνιες του Μετρό του Λος Άντζελες για τη συνδυαστική χρήση των μέσων σταθερής τροχιάς με το ποδήλατο είναι συνεχείς. Βελτιώνει τις υποδομές και τις διευκολύνσεις για όσους χρησιμοποιούν ποδήλατο. Παροτρύνει τους κατοίκους να περπατούν και να ποδηλατούν αντί να χρησιμοποιούν ι.χ. Το τονίζει άλλωστε και στους λογαριασμούς για το ποδήλατο που έχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Metro supports bicycling as a transportation mode that improves air quality, eases traffic congestion and helps make communities healthy». (Το Μετρό υποστηρίζει το ποδήλατο σαν έναν τρόπο μετακίνησης, ο οποίος βελτιώνει την ποιότητα του αέρα, περιορίζει το κυκλοφοριακό και βοηθάει τις κοινωνίες να είναι υγιείς»).

Χίλια μπράβο!!!

«ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter @orthopetalies ή στο Facebook Orthopetalies blog για καθημερινή ενημέρωση