Μία αξιέπαινη δράση με τίτλο «Βάλε φώτα στο ποδήλατό σου, βάλε φώτα στη ΖΩΗ σου» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 20 Αυγούστου στην Κατερίνη με στόχο να γίνουν πιο ασφαλείς οι πεταλιές των πολιτών κατά τις νυχτερινές ώρες.

Τα μέλη του Συλλόγου «Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας» σε συνεργασία με άνδρες της Τροχαίας Κατερίνης μοίρασαν και τοποθέτησαν φώτα σε δεκάδες πολίτες της Κατερίνης που ποδηλατούσαν αλλά δεν έφεραν τα απαραίτητα μπρος και πίσω φωτάκια. Επίσης, τους έδωσαν και ενημερωτικά φυλλάδια για τη σωστή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου.

Οι πολίτες που σταματούσαν στην αρχή ξαφνιάζονταν αλλά στη συνέχεια – όπως τονίζει ο Σύλλογος – δέχονταν ευχάριστη την παραπάνω κίνηση.

Μέλη του Συλλόγου Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας προσφέρουν φώτα στους πολίτες της

Κατερίνης

Σε ανακοίνωσή της η «Ποδηλατική Από-Δραση Πειρίας» τονίζει πως «έχει επανειλημμένα επισημάνει τον κίνδυνο της μη χρήσης φώτων από τους ποδηλάτες, κάτι που συχνά αποδεικνύεται μοιραίο για τους ίδιους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρώτοι υπεύθυνοι για την αυτοπροστασία μας είμαστε εμείς οι ίδιοι οι ποδηλάτες και πως το ποδήλατο χωρίς φώτα τη νύχτα ή και το σούρουπο ισοδυναμεί με απόπειρα αυτοκτονίας».

Μία πρωτοβουλία που θα μπορούσαν να μιμηθούν πολλοί σύλλογοι αλλά και δημοτικές αρχές σε συνεργασία με τις κατά τόπους υπηρεσίες Τροχαίας. Μπράβο! Oι«ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ»πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter@orthopetaliesή στο FacebookOrthopetalies blogγια καθημερινή ενημέρωση