Κάποιοι χαζεύουν από το παράθυρο. Άλλοι δυσκολεύονται να… αποσυνδεθούν από το κινητό τους έστω και για λίγα λεπτά ή ώρες, ενώ μερικοί… προσεύχονται για ένα καλό και ασφαλές ταξίδι. Το σίγουρο είναι πως ελάχιστοι είναι εκείνοι που παρακολουθούν με προσοχή το ολιγόλεπτο βίντεο με τις οδηγίες για την ασφάλεια των επιβατών κατά τη διάρκεια μίας πτήσης. Γι΄ αυτό και οι αεροπορικές εταιρείες όπως η Virgin America, η Delta και η Air New Zealand έχουν επιστρατέψει από διασημότητες και εντυπωσιακές χορογραφίες με απολαυστικές μελωδίες μέχρι… χόμπιτ, προκειμένου να μαγνητίσουν τα βλέμματα των ταξιδιωτών αυτά τα λίγα λεπτά των οδηγιών.

Ένα από τα τελευταία παραδείγματα είναι το βίντεο της Air France (προβάλεται στις πτήσεις μεγάλων και μεσαίων αποστάσων). Πέντε μοντέρνα ντυμένες με ασορτί χρώματα «επιβάτριες» δείχνουν με όμορφες χορογραφίες πως μπορεί κανείς να εφαρμόσει τις οδηγίες μίας αεροσυνοδού η οποία μεταξύ των άλλων σημειώνει πως η ζώνη ασφαλείας «όχι μόνο θα εξασφαλίσει την ασφάλειά σας, αλλά θα αναδείξει κομψά την περιφέρεια της μέσης σας».

Δείτε εδώ το (παλιό αλλά εντυπωσιακό) βίντεο της Air New Zealand με τα χόμπιτ https://www.youtube.com/watch?v=qOw44VFNk8Y αλλά και αυτά των United https://www.youtube.com/watch?v=WqAAQ0ZZMyw και Delta https://www.youtube.com/watch?v=FZm4gqagnVs.