Για τον κουρασμένο κάτοικο της πόλης δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακουφιστικό από τον ύπνο στο βουνό. Δυο νύχτες αρκούν για να περάσει η υπόλοιπη εβδομάδα ξεκούραστα αν μάλιστα έχεις στη διάθεσή σου μερικές ακόμη τότε ένα resort όπως το Grand Forest Metsovo υπόσχεται βαθιά χαλάρωση.

Χτισμένο στους πρόποδες του Εθνικού Δρυμού Πίνδου Βάλια Κάλντα, είναι ο νέος καταπληκτικός προορισμός στα ορεινά, ένα «κόσμημα» με πανοραμική θέα στο Μέτσοβο και τα γύρω χωριά. Το ξενοδοχείο που άρχισε να λειτουργεί ακριβώς πριν από ένα χρόνο, ανήκει στη μετσοβίτικη οικογένεια Μπαρμπαγιάννη. Αν έχετε πάει στο Μέτσοβο, τότε μάλλον έχετε φάει στον Γαλαξία, -το παραδοσιακό εστιατόριό τους βρίσκεται στην πλατεία μέσα στο πράσιhttp://www.grand-forest.gr/νο- τις εξαιρετικές τοπικές λιχουδιές που εδώ και 35 χρόνια μαγειρεύει η κυρία Γιολάντα Μπαρμπαγιάννη. Ο πατέρας έχτισε τώρα το Grand Forest Metsovo και το διευθύνει μαζί με τις κόρες του Ελλη και Αννα Μπαρμπαγιάννη -και οι δύο έχουν κάνει ανάλογες σπουδές στο εξωτερικό- και τον Μπάμπη Τσουρέκα, σύντροφο της τελευταίας. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι η φιλοξενία εδώ συνδυάζει την οικογενειακή ζεστασιά με τα υψηλά στάνταρντ που προϋποθέτει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο.

Είχα την τύχη, πρόσφατα να περάσω ένα ωραίο Σαββατοκύριακο στο Grand Forest και πραγματικά ήταν πολλά τα πράγματα που μου έκαναν εντύπωση. Πρώτα πρώτα το σημείο και ο τρόπος που είναι χτισμένο το ξενοδοχείο. Η υπογραφή του αρχιτέκτονα Βαγγελή Στυλιανίδη είναι ξεκάθαρη σε αυτό κτίσμα με τους τόσο μεγάλους, ψηλοτάβανους αλλά τόσο ζεστούς και ευχάριστους κοινόχρηστους χώρους, όσοι έχουν δει και άλλα ξενοδοχεία δικά του θα το καταλάβουν αμέσως.

Το σαλόνι. Το εντυπωςιακό σαλόνι/μπαρ με το μεγάλο τζάκι στη μέση που βρίσκεται δίπλα στο χώρο υποδοχής είναι βιοκλιματικό και θερμαίνεται μόνο από τα ξύλα που καίνε και τον ηλιο που μπαίνει από τις μεγάλες τζαμαρίες. Εξίσου ωραίο όμως είναι και το Pines bar με τα δύο τζάκια στις στενές πλευρές της αίθουσας!

Το σπα. Δεν έκανα γιατί προτίμησα ένα καλό απογευματινό υπνάκο (υπέροχο στρώμα / μαξιλάρια) αλλά μην το χάσετε αν τύχει να βρεθείτε εκεί. Ονειρεύομαι πάντως καλοκαιρινές διακοπές και βουτιές στην εξωτερική πισίνα με θέα το Μέτσοβο ή με βαρυχειμωνιά στην εσωτερική και έξω να χιονίζει (γύρω γύρω τζάμι).

Το πρόγευμα. Πιο ελληνικό / τοπικό δεν γίνεται, με πεντανόστιμο τραχανά, τέςςερα διαφορετικά γιαούρτια, μέλι, μαρμελάδες σπιτικές (άγρια φράουλα η αγαπημένη μου) και όλα τα μετσοβίτικα τυριά.

Δωμάτιο. Πες πως χιονίζει για τα καλά, ή δεν θελεις να βγεις έξω. Δεν υπάρχει λόγος. Εδώ έχεις τα πάντα. Θέα υπέροχη και ανεμπόδιστη από μεγάλο μπαλκόνι σκεπαστό, τζάκι και τα λοιπά και τα λοιπά. Δεν θελεις ούτε να σε δουν να μπαίνεις. (Πες βρε παιδί μου ότι είσαι πολιτικός, επιχειρηματίας, παράνομο ζευγάρι τέλος πάντων, που θέλει να κρυφτεί και κακά τα ψέμματα στο κοινόχρηστο σαλόνι αν και τεράστιο, όλοι γίνονται μια παρέα). Ο μέγας Στυλιανίδης, αρχιτέκτονας ξενοδοχείων που ζει τον περισσότερο καιρό σε ένα ιςτιοπλοικό, -το ξέρω γιατί είναι φίλος μου-, έχει προβλέψει και γιαυτό. Υπάρχει υπόγειο γκαράζ από όπου πας κατευθείαν στα ενδότερα χωρίς να περάσεις από τη ρεσεψιόν. Όχι μη σκεφτήτε πως έχω βρώμικο μυαλό. Μου το αποκάλυψε ο υπερήφανος ιδιοκτήτης που για να φτιάξει αυτή την τουριστική εγκατάσταση αγόρασε όλο το βουνό. 10.000 χτισμένα τετραγωνικά και (μόνο) 63 δωμάτια. Huge. Επεται βέβαια και συνέχεια. Θα χτιστούν βίλες τριγύρω.

Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Το resort διαθέτει επίσης, εστιατόριο -το «Μέτσοβο 1350μ» είναι ένας προορισμός τόσο για τους φιλοξενούμενους όσο και για εξωτερικούς επισκέπτες, όπου εκτός των συνηθισμένων μενού, υπάρχει επιπλέον ειδική κατηγορία, για παιδιά, διαβητικούς, χορτοφάγους, εγκύους & μενού διαίτης- παιδότοπο, computer room, φάρμα με άλογα, ποδήλατα βουνού και ψάρεμα στο ιδιωτικό ποτάμι του ξενοδοχείου. Στο Fontus spa, υπάρχουν υδρομασάζ, power stream, χαμάμ, σάουνα, εσωτερική και εξωτερική πισίνα με sun-deck, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, ομαδικά προγράμματα, 4 δωμάτια θεραπειών και 1 σουίτα ευεξίας.Υπάρχουν επίσης αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, πλήρως εξοπλισμένες με υπερσύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

Καλύτερο είναι ακόμα να τηλεφωνήσετε: 26563-00500

Γιατί μπορούν, όχι μόνο να εξασφαλίσουν babysitter για τα παιδάκια σας αλλά ακόμα και να σας παραλάβουν από το αεροδρόμιο.