Δεν είμαι εξ ορισμού εναντίον των εξωφύλλων με γυναικεία οπίσθια. Είναι γνωστό το πώς παίζεται το παιχνίδι και το να απορρίπτεις το γυναικείο γυμνό είναι σαν να κάθεσαι στην κορυφή ενός βουνού από περιοδικά και να υποκρίνεσαι πως αυτό το βουνό δεν υπάρχει.

Αυτό που ενοχλεί στο αποκαλυπτικό εξώφυλλο της Κιμ Καρντάσιαν στο περιοδικό Paper, που μετράει 30 χρόνια κυκλοφορίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι η σκοπιμότητα: Ο ψυχαναγκασμός του να δημοσιεύσουμε το πιο προβοκατόρικο/αμφιλεγόμενο/λάγνο εξώφυλλο του κόσμου, ακόμα και αγνοώντας το αναγνωστικό κοινό που μας είναι πιστό εδώ και δεκαετίες.

«Στόχος του Paper είναι να συστήσει στους αναγνώστες τους πρωτοπόρους ανθρώπους και τις ιδέες που θα επηρεάσουν τις τάσεις του αύριο», σημειώνει το περιοδικό.

Πού είναι το πρωτοποριακό να φωτογραφίζεις γυμνή την Καρντάσιαν; Εναν μήνα πριν πόζαρε σχεδόν έτσι στο GQ και αν ψάξεις στο Internet όλο και κάτι γυμνό της θα βρεις. Και στο φινάλε ποια είναι η Κιμ Καρντάσιαν;

Εκτός και αν πιστέψει κανείς ότι το κάνουν απλά για να αποδείξουν πόσο θα σπάσει τα κοντέρ στο Internet αυτή η φωτογράφηση – ο τίτλος του τεύχους είναι «Break the Internet: Kim Kardashian».

Αλλά και αυτή η πιθανή επίφαση – να αποδείξω πόσο ένα τίποτα, μια παραφουσκωμένη τηλεπερσόνα κάνει θραύση στο Διαδίκτυο – μοιάζει τόσο εύκολη, απελπιστικά πασέ. Τα έχουν πει άλλοι χρόνια πριν και ρωτήστε και τα γνωστά νούμερα της τηλεόρασης που κάποτε ήταν παντού και τώρα δεν τους αναγνωρίζει ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς τους.

Ασε που τελικά η γυμνή Καρντάσιαν δεν ήταν το πιο συζητημένο θέμα στο Διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα – ήταν η ιστορική αποστολή της Rosetta για την προσεδάφιση συσκευής στον κομήτη 67P/CG.

Το γυμνό δεν είναι κακό. Κακή είναι η υστερία του γυμνού.

Το ESPN κάθε χρόνο κυκλοφορεί ένα ειδικό τεύχος αφιερωμένο στο ανθρώπινο κορμί και διάσημοι αθλητές ποζάρουν γυμνοί. Υπάρχει όμως μια αισθητική ανώτερη, μια σύνδεση με το αναγνωστικό κοινό, ένας λόγος επαρκής. Και εκεί τα γυναικεία ή και τα αντρικά οπίσθια δεν παίζουν μπουνιές με το περιβάλλον.

Αλλα περιοδικά δεν μπαίνουν καν στον κόπο να δείξουν σάρκα. Και είναι αυτά που τελικά ορίζουν τους πρωτοπόρους και τις ιδέες που θα διαμορφώσουν το αύριο.

Δέκα εξώφυλλα περιοδικών των τελευταίων μηνών, από τα αμέτρητα καλά που κυκλοφόρησαν, αποδεικνύουν ότι το γυμνό στο περίπτερο είναι ωραίο μόνο όταν έχει κάτι να πει.