Εχει τύχει να βρεθείτε στη διαδικασία παραγωγής της κρητικής ρακής; Είναι το κορυφαίο γεγονός του φθινοπώρου στο νησί, γνήσια εκδήλωση της κρητικής φιλοξενίας και μια εμπειρία που πραγματικά αξίζει να ζήσει κανείς.

Στη Σφάκα, χωριό της Ανατολικής Κρήτης, ανάμεσα στον Αγιο Νικόλαο και τη Σητεία θα αναβιώσει αυτή την Κυριακή (16 Νοεμβρίου 2014) το παραδοσιακό έθιμο σε όλο του το μεγαλείο καθώς ο βραβευμένος παραδοσιακός οικισμός «Κρήσσα Γειτονία» θα πραγματοποιήσει στις εγκαταστάσεις του αυθεντικό κρητικό καζάνεμα με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και κρητικής λύρας.

Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα που θα ετοιμάσουν οι νοικοκυρές του χωριού. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί της Κυριακής και θα ολοκληρωθούν στις 21:00 το βράδυ της ίδια ημέρας.

Τα σπίτια της Σφάκας, κάποια από τα οποία είναι του 1800, αναπαλαιώθηκαν διατηρώντας την παραδοσιακή αισθητική τους και συνενώθηκαν δημιουργώντας το ξενοδοχείο, εστιατόριο & SPA «Kρήσσα Γειτονία», όπου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ζήσει την αυθεντική εμπειρία ζωής σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης.

Επί τέσσερις συνεχόμενες χρονιές, η «Κρήσσα Γειτονία» έχει τιμηθεί από τον οργανισμό International Hotel Awards σε συνεργασία με το Bloomberg Television με πολλά βραβεία, μάλιστα, έχει κερδίσει την ανώτερη διάκριση ως το «Καλύτερο Νέο Μικρό Ξενοδοχείο της Ευρώπης».

Φέτος, το ξενοδοχείο (http://www.cressa.gr) ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του και το χειμώνα, συνεχίζοντας την αναβίωση των εθίμων και του παραδοσιακού τρόπου ζωής, για τον οποίο φημίζονται τα χωριά της Κρήτης.