Τρία συνεχόμενα Σάββατα του Αυγούστου πολλοί από τους δρόμους της Ν.Υόρκης – σχεδόν 7 μίλια – αδειάζουν από αυτοκίνητα και είναι διαθέσιμοι στο κοινό για παιχνίδι, τρέξιμο, περίπατο και ποδήλατο από το πρωί έως το βράδυ.

Είναι οι…«καλοκαιρινοί δρόμοι» της Νέας Υόρκης. Η ετήσια εκδήλωση «Summer Streets» που διοργανώνεται από το τμήμα Μεταφορών της πόλης σε συνεργασία με άλλους φορείς με στόχο να αναδείξει την αξία και σημασία του δημόσιου χώρου. Στις 16 του μηνός ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το τρίτο Σάββατο των εκδηλώσεων «Summer Streets».

Η αφίσα των περσινών εκδηλώσεων

Οι διοργανωτές θέλουν να παρέχουν χώρο στους πολίτες για υγιή ψυχαγωγία και να ενθαρρύνουν τους Νεοϋορκέζους να χρησιμοποιούν περισσότερο τα μέσα βιώσιμης μετακίνησης. Το 2012 υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις των «ανοιχτών δρόμων».

Οι επισκέπτες αυτού του καλοκαιρινού event έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συναυλίες, να συμμετάσχουν σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, να κάνουν μαθήματα χορού ή ποδηλάτου να σκαρφαλώσουν σ΄ έναν τοίχο αναρρίχησης, να δοκιμάσουν υγιεινά σνακς. Όλα αυτά σε δρόμους χωρίς αυτοκίνητα.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι σχεδιασμένες για να μπορούν να συμμετάσχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας.

Μικροί και μεγάλοι χαίρονται τους ανοιχτούς και άδειους από αυτοκίνητα δρόμους της Ν.Υόρκης.

Ειδικά για τους λάτρεις του πεταλιού, οι διοργανωτές προσφέρουν δωρεάν ενοικίαση ποδηλάτων, μαθήματα οδήγησης αλλά και οδηγίες επισκευής.

Περισσότερα για τις εκδηλώσεις «Summer Streets» εδώ

Η Αθήνα – που έχει καλοκαιρία σχεδόν όλο το χρόνο – θα μπορούσε να παραδειγματιστεί από τις εκδηλώσεις «Summer Streets» της Νέας Υόρκης. Η διοργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων από το Δήμο της Αθήνας σε συνεργασία με άλλους φορείς μόνο καλό θα έκανε στη πόλη: Θα αποτελούσε ακόμη ένα «συν» για τον τουρισμό, θα ευαισθητοποιούσε τους κατοίκους σε θέματα περιβάλλοντος και θα βοηθούσε και την υγεία τους.

Οι «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ» πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο twitter@orthopetalies ή στο Facebook Orthopetalies blog για καθημερινή ενημέρωση