Σήμερα κιόλας, θα έπρεπε να συγκαλέσουν έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργείου δικαιοσύνης, της ελληνικής αστυνομίας, του υπουργείου αθλητισμού αλλά και του ΕΣΑΚΕ και της ΕΟΚ.

Στην οποία πολύ απλά αν είχαν το θάρρος, θα παρέδιδαν στον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκα Τζόρντι Μπερτομέου τα κλειδιά των ντέρμπι των «αιωνίων».

Δύο διοργάνωσε εφέτος ο Ισπανός και δεν άνοιξε μύτη. Δεν έπεσε ένα κέρμα στον αγωνιστικό χώρο. Σχεδόν…εκκλησίες ήταν το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ στα ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, χωρίς φυσικά να κάνουν την εμφάνισή τους τα αεροβόλα (!), τα αυγά (!) , τα ιπτάμενα κινητά (!), τα δεκάδες βαρελότα (!), οι φωτοβολίδες (!) που σε προηγούμενα παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα μεταξύ των δύο ομάδων ήταν σε ημερησία διάταξη και εκτοξεύονταν πάνω στους άτυχους παίκτες την ώρα που έκαναν ζέσταμα ή και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Καλά τόσο έξυπνος είναι ο Ισπανός παράγοντας που έκανε δύο ντέρμπι στα οποία όλος ο κόσμος ασχολήθηκε μόνο με τα συναρπαστικά τους φινάλε ;

Μα το ίδιο είχε γίνει και στο φάιναλ φορ του Βερολίνου το 2009, το 2002 (πάλι στους ομίλους) αλλά και με τον προκάτοχο του Μπερτομένου, τον γενικό γραμματέα της ΦΙΜΠΑ Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς πιο παλιά, στα φάιναλ φορ του 1994 και 1995 και στον διπλό προημιτελικό του 1997.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και απλά ας αναρωτηθούν εδώ οι αρχές (αστυνομικές, δικαστικές, διοικητικές κ.λπ.) τι φταίει.

Αν και ξέρουν όλοι τι φταίει απλά δεν δείχνουν ικανοί (λες και δεν θέλουν…) να λύσουν το πρόβλημα.

Νόμοι υπάρχουν (άλλωστε η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες στην ανθρωπότητα που φημιζόταν για τη θέσπιση νόμων, από την αρχαιότητα) απλά είτε εφαρμόζονται κατά το δοκούν είτε δεν εφαρμόζονται καθόλου.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η διασταύρωση των ζευγαριών στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας έχει βγάλει δύο πρόωρους τελικούς.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παίξουν είτε με Ρεάλ Μαδρίτης, είτε με ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Θα κριθεί από το αν η «Βασίλισσα» θα νικήσει το βράδυ της Παρασκευής στο Κάουνας. Αν το κάνει τότε παίζει με τον Παναθηναϊκό και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Ολυμπιακό.

Όπως και να έχει στα γήπεδα της Μαδρίτης, της Μόσχας, της Αθήνας και του Πειραιά θα παραταχθούν τέσσερις ομάδεςπου συνολικά έχουν κατακτήσει 23 κύπελλα πρωταθλητριών!

Οκτώ η Ρεάλ, από έξι Παναθηναϊκός και ΤΣΣΚΑ και τρία ο Ολυμπιακός. Δεν είναι και λίγα.