Το Ναύπλιο θα έπρεπε να… χορηγείται με συνταγή γιατρού. Μία φορά το μήνα, δύο ή και περισσότερες. Η δοσολογία της εκδρομής εξαρτάται από την ασθένεια. Άγχος, κατάθλιψη και ότι άλλο μπορεί να προκύψει από τη σκληρή καθημερινότητα στη μεγαλούπολη, το Ναύπλιο έχει το αντίδοτο για όλα.

Φεύγεις από την Αθήνα και μέσα σε μιάμιση ώρα έχεις φτάσει στο λιμάνι του. Αφήνεις το αυτοκίνητο στο τεράστιο πάρκινγκ, ρίχνεις μία ματιά στο Μπούρτζι, παίρνεις βαθιά ανάσα καθαρού αέρα, βγάζεις από το μυαλό σου όλες τις μαύρες σκέψεις και αναλύεις τις επιλογές σου για το υπόλοιπο της εκδρομής.

Χαλαρωτικός περίπατος στα στενά ή την πλατεία Συντάγματος; Καφές σε μία από τις ουκ ολίγες καφετέριες; Πολιτιστική περιήγηση στα μουσεία της πόλης (Αρχαιολογικό, Πολεμικό, Λαογραφικό, Παράρτημα Εθνικής Πινακοθήκης κ.α.) και στην Ακροναυπλία ή βαρκάδα έως το επιθαλάσσιο φρούριο με την πλούσια ιστορία.

Και όσο ζεσταίνει ο καιρός σίγουρα κάποιοι θα γλυκοκοιτάζουν προς την παραλία Καραθώνα. Στον πηγαιμό για μία βουτιά ή για απλή βόλτα επιβάλλεται η στάση στο Παλαμίδι για μία περιήγηση στην καρδιά του φρουρίου με φόντο την πανοραμική θέα στην πόλη και τη γύρω περιοχή.

Και αν δεν προλάβεις να τα δεις όλα σε ένα ταξίδι μην ανησυχείς. Θα ξανάρθεις…

Χρήσιμα

* Το κόστος των διοδίων για το ταξίδι στο Ναύπλιο ανέρχεται στα 12,80 ευρώ (με επιστροφή, χωρίς διόδια Αττικής Οδού). Για το κόστος της βενζίνης μπορεί να υπολογίσει κανείς ενδεικτικά γύρω στα 45 με 55 ευρώ. Επιλογές για φαγητό (από σουβλάκι μέχρι gourmet πιάτα) αλλά και διαμονή (από απλά δωμάτια μέχρι σουίτες) υπάρχουν πολλές και – κυριολεκτικά – για όλα τα βαλάντια. Βέβαια υπάρχει πάντα η δυνατότητα της επιστροφής στην Αθήνα ώστε να γλιτώσει κανείς το κόστος της διαμονής.

* Την Κυριακή 23 Μαρτίου πραγματοποιείται στην πόλη ο 1ος Μαραθώνιος. Επίσης, από το απόγευμα της ίδιας ημέρας μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 25 Μαρτίου γίνεται μεγάλο πανηγύρι.

* Πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον ιστορικό βιομηχανικό χώρο του Φουγάρου, ο οποίος απέχει περίπου 3 χλμ. έξω από το Ναύπλιο(www.fougaro.gr)

* Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα του Ναυπλίου, τις εκδηλώσεις και όλα τα αξιοθέατα υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.nafplio.gr.

* Μία εικονική περιήγηση στην πόλη για καλύτερο σχεδιασμό της εκδρομής υπάρχει εδώ: http://www.nafplio-tour.gr/

* Μία μικρή – διάρκειας 4 λεπτών – γεύση από την πόλη μπορείτε να πάρετε από εδώ: