Βουτιές στον Παπάφραγκα, το Σαρακήνικο και το Κλέφτικο, ρομαντικές βόλτες στην Πλάκα και αμέτρητες πόζες με φόντο το ηλιοβασίλεμα στο Κάστρο. Τα αξιοθέατα της Μήλου είναι πολλά και γνωστά. Τι θα λέγατε όμως να γνωρίσετε τις σπάνιες ομορφιές αυτού του νησιού με έναν ξεχωριστό τρόπο, ακολουθώντας τις επτά λεπτομερώς χαρτογραφημένες διαδρομές του Miloterranean Geo Experience;

Πρόκειται για μία νέα πρωτοβουλία του Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου (θα το βρείτε στον Αδάμαντα της Μήλου) και αποσκοπεί στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού αξιοποιώντας τη μοναδική ηφαιστειακή προέλευση του τοπίου του και τη σπάνια γεωλογία του.

Οι διαδρομές έχουν επιμελημένα κείμενα ξενάγησης τα οποία αποκαλύπτουν στον περιηγητή τη μοναδική γεωλογία, το πλούσιο μεταλλευτικό παρελθόν και παρόν και το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον, αναδεικνύοντας μια ως τώρα «κρυφή» Μήλο.

Γεωλόγοι, μεταλλειολόγοι, δασολόγοι, χαρτογράφοι και ιστορικοί έχουν ενώσει τις γνώσεις και την εμπειρία τους προκειμένου να ξεναγήσουν τους επισκέπτες σε πρωτόγνωρες πτυχές αυτού του Κυκλαδίτικου τοπίου.

Όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αυτής τη πρωτοβουλίας, η εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου, Νικόλ Κυριακοπούλου, «η νέα πρωτοβουλία, το Miloterranean Geo Experience, προέκυψε από παραίνεση των ίδιων των επισκεπτών της Μήλου, οι οποίοι με τον ενθουσιασμό και τις συνεχείς ερωτήσεις τους μας ώθησαν στη δημιουργία ενός πιο ολοκληρωμένου τρόπου ξενάγησης στα μέρη γεωλογικού, βιομηχανικού και μεταλλευτικού ενδιαφέροντος».

Για μία πρώτη επαφή με το Miloterranean Geo Experience δείτε το βίντεο.

• Οι τέσσερις από τις επτά διαδρομές έχουν ήδη αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.miloterranean.gr. Οι υπόλοιπες τρεις (μία εξ’ αυτών στην Κίμωλο) πρόκειται να ενταχθούν σύντομα στο site.

• Πληροφορίες για το Μεταλλευτικό Μουσείο της Μήλου θα βρείτε στο: www.milosminingmuseum.com