Μετακινήσεις

Σε ακριβώς έναν μήνα, στις 17 Φεβρουαρίου, έχει οριστεί ο τελικός Κυπέλλου μπάσκετ στο Ηράκλειο. Αντίπαλοι θα είναι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ και το συγκεκριμένο ζευγάρι θα βαρεθούμε, που λέει ο λόγος, να το βλέπουμε σε πολλά αθλήματα τούτο τον χειμώνα. Θα έχει, για να περάσουμε στο προκείμενο, μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα διανεμηθούν τα εισιτήρια ή ο αριθμός των οπαδών που θα πάρουν θέση στις εξέδρες. Το μπάσκετ κατά καιρούς έχει δώσει άθλιες εικόνες σε τελικούς Κυπέλλου –δεν είναι τόσο μακρινά τα χρόνια αυτά. Τώρα, λέγεται ότι η Ομοσπονδία εξετάζει την περίπτωση να μοιράσει εισιτήρια σε σχολεία ή κάποιο άλλο τρικ προκειμένου και το γήπεδο να αποκτήσει ζωή, αλλά και να αποφευχθούν τα επεισόδια.

Ωστόσο, η μετακίνηση οπαδών και δη η οργανωμένη, παραμένει μείζον θέμα για την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Ασφαλώς και για τη σημερινή. Επί του παρόντος, παρατηρείται μια εντελώς ερμαφρόδιτη κατάσταση, άλλοτε να απαγορεύεται η μετακίνηση από τους αρμόδιους φορείς και σε κάποιες περιπτώσεις να βλέπουμε μάζες οπαδών με κασκόλ και σημαίες στις εξέδρες σε εκτός έδρας ραντεβού. Μόνοι τους πήγαν, άραγε, και έδωσαν ραντεβού εντός του γηπέδου; Εχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Ο Γιώργος Βασιλειάδης έχει καλέσει αύριο εκπροσώπους ομάδων, ΕΠΟ και Λίγκας, με απώτερο στόχο να βρεθεί μια άκρη στο ζήτημα των μετακινήσεων. Σκέφτεται να πει «ναι» στις μεμονωμένες εκδρομές, αλλά με αποκλειστική ευθύνη των ομάδων. Αν και ουδείς μπορεί να βεβαιώσει ότι έτσι θα λυθεί το πρόβλημα.

Τιµωρία

Σε μια διοργάνωση όπου τον τίτλο διεκδικούν τρεις ομάδες είναι ξεκάθαρο ότι κάθε σφύριγμα έχει τη σημασία του. Το σφάλμα του Στυλιαρά να μην καταλογίσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, φανερό. Η βαθμολογία που έλαβε ο ρέφερι μειώθηκε αρκετά, οπότε για λίγο διάστημα θα ξεκουραστεί…

Τένις

Κόκο Βάντεγουεγκ, 26 χρόνων, Αμερικανίδα και οξύθυμη. Το ματς με την Ουγγαρέζα Τιμέα Μπάμπος δεν πήγαινε καλά, τελικά προέκυψε ήττα (7-6, 6-2) στον πρώτο γύρο του αυστραλιανού όπεν και η Βάντεγουεγκ δέχθηκε παρατήρηση από τον επιδιαιτητή, καθώς άργησε να επιστρέψει ώστε να αρχίσει ξανά το ματς. «Περιμένω την μπανάνα μου»! Ναι, αυτή ήταν η απίστευτη απάντηση και μετά τα έριξε στους διοργανωτές επειδή δεν είχαν φρούτα. Η ήττα, παντού και πάντα, φέρνει εκνευρισμό.

Δαίµων

Χτύπησε και αφορούσε αυτόν τού φωτογραφικού αρχείου. Γιατί ναι μεν έφυγε από τη ζωή ο Αριστείδης Ρουμπάνης, πρώην διαπρεπής σέντερ του Πανελληνίου, αλλά στη φωτογραφία τού χθεσινού αφιερώματος εικονιζόταν ο αδελφός του Γιώργος, δόξα μεγάλη του επί κοντώ. Μια συγγνώμη προς τους αναγνώστες θεωρείται επιβεβλημένη.