Η δεδομένη απαισιοδοξία που επικρατούσε στον Παναθηναϊκό ως προς την κατάληξη του σίριαλ με πρωταγωνιστή τον Κρις Σίνγκλετον γιγαντώθηκε, καθώς χθες ο αμερικανός σταρ απάντησε αρνητικά στην κολοσσιαία προσφορά των νταμπλούχων Ελλάδας. Οχι 3,3 εκατ. δολάρια αλλά και… 13,3 να έστρωναν στα πόδια του, θα ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξει η επιθυμία ενός «φευγάτου» αθλητή. Η λογική λέει ότι οι Πράσινοι πάνε για άλλα, ωστόσο η πληροφορία της στήλης είναι ότι το σίριαλ θα έχει και νέο κύκλο επεισοδίων…

Το πρωτάθλημα των 12 γίνεται και Λίγκα των 12

Τελικά, πέρασε η πρόταση των «αιωνίων» να συρρικνωθούν οι ομάδες της Α1 από δεκατέσσερις σε δώδεκα: δεκατρείς ομάδες τη σεζόν 2018-2019 (άρα στο τέλος της σεζόν 2017-18 θα υποβιβασθούν δύο ομάδες και θα ανέβει μία από την Α2) και δώδεκα τη σεζόν 2019-2020, καθώς την προηγούμενη σεζόν θα υποβιβαστούν ξανά δύο και θα προβιβαστεί μία. Ουσιαστικά, οι σύλλογοι της Euroleague ήθελαν να παίζουν λιγότερα ματς και τελικά θα το πετύχουν σε βάθος τριετίας. Αυτό που καταψηφίστηκε πανηγυρικά ήταν η πρόταση της ΑΕΚ να αυξηθούν οι ξένοι από έξι σε επτά.

Στο κενό η πρόταση του Ολυμπιακού για τους διεθνείς

Αλλο, όμως, είναι το ωραίο θεματάκι που βγήκε στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ. Ο Ολυμπιακός πρότεινε να μην τιμωρούνται οι διεθνείς που δεν θα αγωνίζονται στους προκριματικούς αγώνες της Εθνικής, εφόσον έχουν αγωνιστεί σε εγχώριο ή ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο ΕΣΑΚΕ, βέβαια, έχει ταχθεί υπέρ της FIBA μη βάζοντας αγωνιστικές που να συμπίπτουν στο καλαντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και έτσι η σκέψη δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία. Σχετικό με την Εθνική: ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν θα συμμετάσχει στην προετοιμασία της Ανδρών επικαλούμενος τραυματισμό, αλλά ο πραγματικός λόγος είναι ότι απαίτησε να επιλεγεί στην τελική δωδεκάδα. Στη θέση του ο Κώστας Μίσσας πήρε τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη της ΑΕΚ.