Στο φιλικό της ΑΕΚ απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι φάνηκε για πρώτη φορά φέτος στο χορτάρι η φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Η Ενωση παρουσίασε ένα σαφέστατα βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα «τεστ» της και παρ’ ότι δεν σκόραρε, ήταν δημιουργική, έβγαλε ευκαιρίες και έδειξε γενικώς να ανεβάζει στροφές.

Ο έλληνας τεχνικός έχει δουλέψει πολύ όλον αυτόν τον καιρό στο να αλλάξει βασικά πράγματα στον τρόπο λειτουργίας της ΑΕΚ σε σχέση με πέρυσι. Στο να μπορέσει να περάσει τη δική του νοοτροπία στους ποδοσφαιριστές και να φέρει την Ενωση στα… μέτρα του.

Στο μυαλό του Ουζουνίδη η ΑΕΚ της νέας σεζόν θα είναι μια ομάδα που δεν θα χρειάζεται να κυκλοφορεί πολύ την μπάλα για να φτάσει στο γκολ, θα παίζει πολύ από τα άκρα και παράλληλα θα έχει επιλογές στην επίθεση. Μιας και οι πλάγιοι της επίθεσης θα πατούν συχνά περιοχή με τον ρόλο των εξτρέμ να τον αναλαμβάνουν οι πλάγιοι μπακ.

Κάποια από αυτά τα στοιχεία φάνηκαν το Σάββατο στο Περιστέρι, σε ένα παιχνίδι στο οποίο η Ενωση παρατάχθηκε με πολλές απουσίες. Ωστόσο όσοι αγωνίστηκαν έδειξαν να έχουν μπει στη λογική που θέλει ο έλληνας τεχνικός.

Επειτα και από τις προσθήκες που έγιναν, τα παραπάνω γίνονται πολύ πιο εύκολα για τον Ουζουνίδη. Αφού έχει πια στη διάθεσή του τους ποδοσφαιριστές που θα του επιτρέψουν να κάνει πράξη τα πλάνα του και στα προκριματικά του Αυγούστου, να παρουσιάσει την ΑΕΚ που έχει στο μυαλό του. Η οποία θα αξιολογηθεί και θα κριθεί. Ωστόσο, είναι σαφές πως θα είναι η ΑΕΚ του προπονητή της.