Ενας ήταν ο Λούκα Μόντριτς, που έκανε τα περισσότερα χιλιόμετρα στο Μουντιάλ κι άλλος ένας, ο Αλέξης. Αμφότεροι στα πρόθυρα της υπερκόπωσης. Οπως αναφέρουν έγκυρα ρεπορτάζ, «ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης θα έχει επικοινωνία και με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για ν’ αποφασίσουν οριστικά την απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης». Και δεν πρόκειται περί πρωταπριλιάτικου αστείου. Δυστυχώς, το ημερολόγιο δείχνει Τετάρτη 18 Ιουλίου. Και του περί ου ο λόγος Πρωθυπουργού έχουνε πάρει φωτιά τα μπατζάκια του. Με την απέλαση των δύο ρώσων διπλωματών. Με το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, που είναι ανοιχτό. Με την Αλβανία, σχετικά με ΑΟΖ και σύνορα. Από τη άκαρπη συνάντηση με τον Ερντογάν σχετικά με τους δύο στρατιωτικούς που παραμένουν στις φυλακές της Ανδριανούπολης, που γύρισε με άδεια χέρια. Από τη μπούφλα από το Eurogroup, σχετικά με τον ΦΠΑ στα νησιά, που είναι ακόμα νωπή.

Μαγκιές

Τι θέλουν λοιπόν να μας πουν; Οτι μέσα σ’ αυτόν τον κυκεώνα χτυπάει κάποια στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου το περίφημο κόκκινο τηλέφωνο.

–Πρωθυπουργός εδώ, λέγετε.

–Καλημέρα σύντροφε Αλέξη. Ο Γιώργος ο Βασιλειάδης είμαι. Πώς πάνε τα κέφια; Σπίτι όλα καλά; Η Μπέττυ, τα παιδιά;

–Μια χαρά Γιώργο. Να δούμε τώρα τι θα κάνουμε που τελείωσε το Μουντιάλ. Εχουμε κάτι;

–Ακου να σου πω Αλέξη. Αυτοί εκεί στη Σούπερ Λίγκα, ξέρεις εσύ, Κούγιας, Κομπότης και Σία, μου κάνουνε μαγκιές. Δεν θέλουνε να μειωθούνε οι ομάδες σε 12 από τη σεζόν 2020-21. Εγώ λέω να τους τα κόψουμε τα λεφτά της ΕΡΤ και να μην τους δώσουμε φράγκο. Τι λες;

–Εμπαινε, Γιώργο, έμπαινε και καν’ τα όλα λίμπα, μη λογαριάζεις τίποτα και στ’ ανοιχτά κολύμπα.

Νταλγκάς

Μιλάμε για Δελφινάριο. Τον έχουνε βγάλει στο παζάρι τον Αλέξη και τον πουλάνε μπιρ παρά. Ο κόσμος να καίγεται κι ο Πρωθυπουργός της χώρας να εμφανίζεται ότι ασχολείται αν το πρωτάθλημα θα γίνει με 12 ή με 14 ομάδες. Οχι σήμερα. Υστερα από δύο χρόνια. Είναι ο πνιγμένος που πιάνεται από τα μαλλιά του. Το μοναδικό ατού που έχουν την εντύπωση ότι τους έχει απομείνει. Ο Αλέξης το γελαστό παιδί, που θεραπεύει πάσα νόσο και πάσα μαλακία. Ο Αλέξης, που στο ημίχρονο ανάμεσα στις επαφές με τον Βορειομακεδόνα Ζάεφ και τον Αλβανό Ράμα έχει και τον νταλγκά του Κομπότη. Που σαμποτάρει το κυβερνητικό σχέδιο για το ποδόσφαιρο. Ο Μπίλι Σάνκλι ήταν που είχε πει «το ποδόσφαιρο δεν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, αλλά κάτι πολύ περισσότερο». Κάπως έτσι, σαν τόσο σπουδαίο και σοβαρό ζήτημα αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ο αριθμός των ομάδων τις Σούπερ Λίγκας.

ΕΞΟΥ κι εναποτέθηκε στις στιβαρές πλάτες του Πρωθυπουργού. Μια φαρσοκωμωδία που ξεκίνησε πριν δύο μήνες, με πρωτοβουλία του Γιώργου Βασιλειάδη, συνεχίζεται μέχρι σήμερα και δεν λέει να τελειώσει. Που έφτασε στο πικ της γελοιότητας με τη παγκόσμια πρωτοτυπία, να διεξαχθεί το προσεχές πρωτάθλημα με είκοσι ομάδες. Σε δύο ομίλους των δέκα. Με τη συμμετοχή των υποβιβασμένων Πλατανιά – Κέρκυρας, και των Παναχαϊκής – Κισσαμικού. Με τον υφυπουργό Αθλητισμού να μιλάει αέρα πατέρα για 250 εκατομμύρια, για τη προσεχή πενταετία από Nova και ΕΡΤ. Χωρίς η Nova να έχει πει απολύτως τίποτα. Αποτέλεσμα; Φτάσαμε στις 18 Ιουλίου κι επτά στις 16 ΠΑΕ παραμένουν τηλεοπτικά άστεγες. Δεν έχει γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος. Δεν έχει εκδοθεί η προκήρυξη, κανείς δεν ξέρει πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και πόσες θα ανέλθουν από τη Φούτμπολ Λιγκ. Και γι’ αυτό, όπως διαδίδει, ο εν λόγω Βασιλειάδης, το πήρε απάνω του Αλέξης. Επαναλαμβάνω: Δεν έχουμε Πρωταπριλιά.