Παρουσιάστηκε επίσημα με δόξα και τιμή. Είναι πλέον κομμάτι του οργανισμού που ακούει στο όνομα Γιουβέντους. Η πιο μεγάλη μεταγραφική κίνηση του καλοκαιριού. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο Τορίνο. Πιεμοντέζος. Το σημαντικότερο football icon των καιρών μας, στις υπηρεσίες ενός κλαμπ που μόλις αποφάσισε να αλλάξει ταχύτητα, πιθανότατα και ρόλο στο τραπέζι των ισχυρών του ποδοσφαίρου.

Eχουν αρχίσει κάποιοι να ψυχανεμίζονται για τη θέση του Πορτογάλου στην επίθεση, για τον αριθμό των γκολ που θα σκοράρει σε ένα πρωτάθλημα όπως το ιταλικό που προφανώς διαφέρει αρκετά από το ισπανικό, για το κατά πόσο θα μετρήσει ανασταλτικά η ηλικία του, μιας και ο CR7 έχει πατήσει τα 33 χρόνια κ.λπ. Δεν έχουν άδικο να το προσεγγίζουν ποδοσφαιρικά. Πιθανότατα όμως χάνουν την ουσία αυτής της κίνησης. Οσο και αν ακούγεται βαρύ και ασήκωτο το εμπορικό όνομα Ρονάλντο αυτή την εποχή στον πλανήτη είναι ισχυρότερο από το εμπορικό όνομα Γιουβέντους και ας πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ομάδες του κόσμου.

Κάπου εκεί λοιπόν πρέπει να κρύβεται και το μυστικό αυτού του φοβερού και τρομερού deal που κοστίζει 220 εκατ. ευρώ στους Ιταλούς, δίχως να υπολογίσει κανείς την Εφορία.

Ο Ρονάλντο είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα του πλανήτη. Στα social media και τους προσωπικούς του λογαριασμούς σε Instagram, Twitter, Facebook βρίσκει κανείς 350.000.000 ανθρώπους που δηλώνουν «ακόλουθοι». Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος: οι ΗΠΑ έχουν πληθυσμό 328 εκατομμύρια.

Και μόνο στο άκουσμα της μεταγραφής, η Γιουβέντους συζητιέται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Οπου υπάρχουν «πιστοί» του Ρονάλντο. Με το που κυκλοφόρησε η είδηση του ενδιαφέροντος η μετοχή της ιταλικής ομάδας στο χρηματιστήριο σημείωσε άνοδο της τάξης του 37,7% που μετριάστηκε τις επόμενες ημέρες όταν πολλοί έσπευσαν να εξαργυρώσουν. Τον έναν χρόνο συμβολαίου του Ρονάλντο (30 εκατ. ευρώ) υπολογίζεται ότι θα τον βγάλει η εμπορική χρήση του σήματος της Βέκια Σινιόρα στην επόμενη τετραετία. Τα έσοδα από την αύξηση των εισιτηρίων, τις χορηγίες κ.λπ. Στο μεταξύ ήδη οι Ιταλοί επιβεβαίωσαν πως έχουν πουληθεί περισσότερες από 520.000 φανέλες της ομάδας με το όνομα του νέου σταρ. Τζίρος 54.000.000 ευρώ, εκ των οποίων αρκετά θα καταλήξουν στην ομάδα του Τορίνο!

Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει κοιτάζοντας στο… μεγάλο κάδρο τα υπόλοιπα κέρδη. Την αύξηση της δημοφιλίας, τα τηλεοπτικά δικαιώματα του μέλλοντος, την εισροή της Γιουβέντους στις μεγάλες αγορές της Κίνας και της Ινδίας.

Ολα αυτά είναι ποδόσφαιρο. Είναι το ποδόσφαιρο της νέας εποχής. Είναι η απόφαση της Γιούβε για αυτό το τρομερό deal.