Η εικόνα για την κυβέρνηση δεν είναι απλώς κακή. Πρωτίστως, είναι κακόγουστη: δύο κορυφαίοι υπουργοί, ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Αμυνας, στήνουν έναν καβγά όχι μόνο χωρίς νόημα αλλά και εκ του ασφαλούς. Και τον στήνουν γύρω από ένα κρίσιμο εθνικό θέμα, όπως είναι αυτό του ονόματος της ΠΓΔΜ –ένα θέμα που απασχολεί έντονα όχι μόνο τα πολιτικά κόμματα εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, αλλά και τους πολίτες.

Για ένα τόσο σημαντικό θέμα έστησαν τον καβγά τους οι δύο υπουργοί –ο ένας δηλώνοντας σε γερμανική εφημερίδα ότι οι ΑΝΕΛ ή κάποιοι από τους ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, ο άλλος συστήνοντας στον συνάδελφό του να περιοριστεί «στα του οίκου του». Μια διαμάχη για το φαίνεσθαι, χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο και με σκοπό, από την πλευρά του υπουργού Αμυνας, τη διάσωση του ίδιου και του κόμματός του στις ερχόμενες εκλογές, και από την πλευρά του υπουργού Εξωτερικών τη διάσωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Αυτός ο στημένος καβγάς δεν προμηνύει τίποτε καλό για τη συνέχεια. Δεν προμηνύει τίποτε καλό για τα εθνικά μας θέματα, ο χειρισμός των οποίων απαιτεί υπευθυνότητα και όχι μικροκομματικά παιχνίδια. Επιβάλλει σοβαρότητα και όχι κακόγουστους καβγάδες. Κανένα εθνικό θέμα δεν μπορεί χρησιμοποιείται ως σανίδα σωτηρίας από τον έναν ή τον άλλον πολιτικό. Γιατί τότε η εικόνα δεν είναι μόνο κακόγουστη για την κυβέρνηση. Είναι και επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα.