«Ο Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε. Το µόνο που χρειαζόµασταν για να γίνει τέλεια η εβδοµάδα ήταν να κερδίσει η Αγγλία στον ηµιτελικό». Ετσι αντέδρασαν οι Βρετανοί στο Twitter όταν έγινε γνωστή η παραίτησή του από το υπουργείο Εξωτερικών. «Καλά ξεκουµπίδια, Μπόρις Τζόνσον», έγραψαν οι «New York Times», τονίζοντας πως έτσι θα υπάρξει µια πιο λογική συµφωνία για το Brexit. Οµως ο 54χρονος πολιτικός έχει άλλο στόχο, λένε φίλοι του. Την πρωθυπουργία. Τίποτα λιγότερο.

Η αυτοκρατορία του τίποτα. Οι ανεπάρκειες που μεταμφιέζονται σε άποψη. Κενότητα που υψώνεται ως στήλη καπνού και καλύπτει τα πάντα. Η μιντιακή λάμψη χωρίς καμία ουσία. Η οικογένεια Καρντάσιαν είναι από τα φαινόμενα της εποχής. Το περιοδικό «Forbes» κυκλοφόρησε με εξώφυλλο ένα μέλος της, την Κάιλι Τζένερ, η οποία, μόλις 20 ετών, έχει τεράστια περιουσία. Ποιο είναι ακριβώς το μήνυμα; Βγάλτε τη ζωή σας στο κλαρί για να κάνετε λεφτά; Οπως έχει πει η μητέρα Καρντάσιαν στην Κιμ, την ώρα που πήγαιναν να σώσουν την Κλόι: «Κιμ, σταμάτα να βγάζεις σέλφι. Η αδελφή σου πάει φυλακή».

«Ασκώ το πρωτεύθυνον ως ανεύθυνον. Γι’ αυτό μένω νέος. Πάσχω απάθειαν». Ο Κώστας Ζουράρις θα μπορούσε να είναι ρόλος από τις συνάψεις ευφάνταστου σεναριογράφου. Ομως είναι ο νέος αντιπρόεδρος της ελληνικής Βουλής και αναμένουμε την ώρα που θα αναλάβει να διευθύνει κάποια συζήτηση. Με μια διαδρομή που καλύπτει όλο το φάσμα των πολιτικών ιδεολογιών, πάσχοντας απάθεια και συνδυάζοντας θρησκευτικές αναφορές, αρχαίους κλασικούς και λαϊκές εκφράσεις, όλο και κάποια «μέζεα στεατοπυγικού συστήματος» θα επηρεάσει.

Είναι η επίσηµη ερωµένη της Ισπανίας. Δηλαδή, όλοι ξέρουν πως τα τελευταία 12 χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος. Η Κορίνα Λάρσεν, που λέγεται και τσου Ζάιν-Βίτγκενσταϊν από τον πρώην σύζυγο, έκανε την πιο κυνική περιγραφή της διαφθοράς: «Δεν το έκανε επειδή µε αγαπούσε αλλά επειδή είµαι πολίτις του Μονακό» είπε για τα ακίνητα που έγραψε στο όνοµά της ο τότε άναξ για να τα κρύψει. Φοροδιαφυγή ακόµα και στον θρόνο.

H καινούργια καµπάνια του λέγεται «Who is America?». Κάτι µας λέει ότι η βεντέτα µε τον Ντόναλντ Τραµπ θα συνεχισθεί. Ο Σάσα Μπάρον Κοέν, πιο γνωστός ως Μπόρατ, ετοιµάζει µυστικά εδώ και δύο χρόνια την καινούργια του ταινία, έχοντας εφεύρει έναν νέο χαρακτήρα. «Δεν µ’ ένοιαζε ο Τραµπ, µέχρι που πήγα σε µια συγκέντρωσή του» λέει ο βρετανός καλλιτέχνης. «Είναι λίγο σαν τα αγγλικά ποδοσφαιρικά µατς. Υπάρχει βία. Υπάρχουν φωνές. Υπάρχουν προσβολές. Η µόνη διαφορά είναι ότι εµείς δεν διώχνουµε τους µαύρους».

Εκείνη η σκηνή της πρώτης στιγµής που οι διασώστες έφθασαν κοντά στα 12 παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί στο σπήλαιο Ταµ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης ήταν µοναδική: για την απόλυτη ησυχία που βασίλευε και για την ηρεµία των παιδιών. Κανένα δεν έκλαιγε. Ο 25χρονος προπονητής τους Εκαπόλ Τσανταβόνγκ, που από δικό του λάθος εγκλωβίστηκε η οµάδα των «Αγριόχοιρων», είχε ζήσει µία δεκαετία σε βουδιστικό µοναστήρι. Μέσα στο σκοτάδι τούς έµαθε να διαλογίζονται. Η πιο όµορφη ιστορία της χρονιάς. Εµάς µας έµαθε ότι στην κρίση εκείνος που µπορεί να µας σώσει είναι ο εαυτός µας.