Εξομολογούμαι την αμαρτία μου και θεός να με συγχωρέσει, αλλά με το τένις δεν είχα ποτέ πολλές παρτίδες…

Δεν παίζω, δεν βλέπω, δεν ξέρω, αλλά σε πείσμα όλων αυτών, αμάρτησα για το παιδί μας: τον Στέφανο Τσιτσιπά εννοώ, τον οποίο καμάρωσα στο Wimbledon και –όπως σχολίασαν οι ξένοι εμπειρογνώμονες –«το μέλλον του προβλέπεται πολύ λαμπρό»!

Ενα παιδί που σαν τον Μέλιο (του Μενέλαου Λουντέμη) μετράει, μα ακουμπά κιόλας τα άστρα: ο εκ Βουλιαγμένης ορμώμενος νεανίας αποκλείσθηκε με τη ρακέτα ψηλά και επιφυλάσσεται διά τα περαιτέρω τόσο επί προσωπικού, όσο και για το ευγενές άθλημα της αντισφαιρίσεως. Μετά την πάνδημη συγκίνηση την οποία είχε προκαλέσει η Λένα Δανιηλίδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το ελληνικό τένις μοστράρει στην ελίτ δυο παιδιά (Σάκκαρη, Τσιτσιπάς) που το κουβαλάνε στα πέρατα του κόσμου και υπόσχονται να το ανεβάσουν ακόμη ψηλότερα.

Ποτέ, πουθενά και κανείς άλλος Ελληνας δεν είχε καταφέρει να φτάσει στον τέταρτο γύρο ενός τουρνουά της κατηγορίας του Grand Slam και ο Τσιτσιπάς το πέτυχε όντας ακόμη teenager: θα κλείσει τα είκοσι χρόνια του στις 12 του Αυγούστου, φιγουράρει στο Νο 33 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει ήδη προλάβει να δημιουργήσει ένα αξιοσέβαστο όνομα στον δύσκολο και απαιτητικό χώρο του παγκόσμιου τενιστικού τζετ σετ.

Στο κύκνειο άσμα του στο Wimbledon ο Τσιτσιπάς πλήρωσε την αδυναμία του να απαντήσει στα… δολοφονικά σερβίς του ύψους 2μ.08 Αμερικανού Τζον Ισνερ που βρίσκεται 23 θέσεις πιο ψηλά στην κατάταξη: το πάλεψε όμως μέχρις εσχάτων, έχασε δυο σετ στο tie break και γενικώς έδειξε ότι δεν μασάει!

Υγεία και τύχη να έχει ο εγγονός του συχωρεμένου μεγάλου σέντερ φορ (της Σπαρτάκ Μόσχας, της Ντινάμο Μόσχας, και της σοβιετικής εθνικής ομάδας) Σεργκέι Σαλνίκοφ και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως θα μας βγάλει κάποια μέρα στους δρόμους!