Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, διά του υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη την Πέμπτη 5/7, κατέθεσε στη Βουλή τον Κλεισθένη, στον οποίο συμπεριέλαβε διάταξη, που είχε προαναγγείλει, περί αλλαγής ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών και μετακίνησής τους από τον Μάιο 2019 που ήταν προγραμματισμένες, στη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2019, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. Από την Πέμπτη μέχρι και σήμερα ο κ. Σκουρλέτης επιχειρηματολογούσε υπέρ της αναγκαιότητας αλλαγής της ημερομηνίας δήθεν για να μη συγχέεται το πολιτικό τους μήνυμα με αυτό των ευρωεκλογών. Απέκρουε δε το επιχείρημα της ΝΔ ότι έτσι θα ταυτιστούν με τις εθνικές εκλογές και έτσι πάλι θα συνεχέετο το πολιτικό τους μήνυμα, όπως και το επιχείρημα ότι η παράταση της θητείας των δημοτικών και περιφερειακών Αρχών έχει πρόβλημα αντισυνταγματικότητας.

Ομως προχθές, την 10/7/2018 και περί ώρα 21.25, 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είδαν το φως το αληθινό και κατέθεσαν τροπολογία ώστε οι αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές, υποστηρίζοντας ακριβώς το αντίστροφο δηλαδή από αυτό που υποστήριζαν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Και μάλιστα έτσι ώστε οι ευρωεκλογές να συμπίπτουν με τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αλλά μέχρι τις 12.45 της επόμενης ημέρας είχαν αλλάξει γνώμη, απέσυραν την προηγούμενη τροπολογία και κατέθεσαν μία με την οποία οι ευρωεκλογές συμπίπτουν με τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Και ο κ. Σκουρλέτης, ταπεινωμένος, εδέχθη τη δεύτερη αυτή τροπολογία γιατί πείστηκε από το συνταγματικό επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας και για να μη συγχέεται το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών με το μήνυμα τώρα των βουλευτικών εκλογών. Φαρσοκωμωδία και τραγέλαφος! Ο κ. Τσίπρας είναι πανικόβλητος, βρίσκεται σε διανοητική ταραχή και αλλάζει την τακτική του μέρα με τη μέρα. Πλην όμως υπηρετώντας μόνο μικροκομματικές αναγκαιότητες και στοχεύσεις, εργαλειοποιεί την Αυτοδιοίκηση, εξευτελίζει τους υπουργούς και τους βουλευτές του, φανερώνει την κατάρρευσή του. Το ταραγμένο μυαλό του πανικόβλητου Τσίπρα μαρτυρά το ποσό επικίνδυνη και κυνική καθίσταται η διακυβέρνησή του προ του τέλους

Ο Μάκης Βορίδης είναι τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής