Θέλεις να αφήσεις τον Βασιλειάδη, αλλά δεν σ’ αφήνει αυτός. Στη Σύρο όπου βρέθηκε, την πατρίδα του Μάρκου Βαμβακάρη, επανήλθε δριμύτερος. Σπάζοντας για 876η φορά τη σιωπή του, τόνισε: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού περνάει δύσκολα». Επειδή όμως ο επί του Αθλητισμού γενειοφόρος υπουργός είναι στην εκφορά του λόγου του λιτός και απέριττος θα προσπαθήσει η ταπεινότητά μου να τα κάνει πενηνταράκια. Τι πάει να πει το «περνάει δύσκολα»; Εχω φίλους Παναθηναϊκούς και ξέρω από πρώτο χέρι. Στον έναν δεν υπάρχουν λεφτά για διακοπές. Αλλος δεν έχει να πληρώσει στο τέλος του μήνα την πρώτη δόση της Εφορίας. Αλλος ψάχνει κάτι μήνες για δουλειά, αλλουνού το παιδί δεν έγραψε καλά στις Πανελλαδικές. Παναθηναϊκό να περνάει δύσκολα, όπως το εννοεί ο Βασιλειάδης, δεν έχω συναντήσει ακόμα. Να έχει την έννοια της ομάδας και να μην μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ.

Εργαζόμενοι

Τα κουνούπια είναι μια σοβαρή ενόχληση όταν πέφτεις για ύπνο τώρα το καλοκαίρι. Από τον νταλγκά για τον Παναθηναϊκό, ουδείς έμεινε άυπνος. Αντιθέτως, αυτοί που περνάνε πράγματι δύσκολα είναι όσοι έχουν λαμβάνειν από τον Παναθηναϊκό. Και δεν αναφέρομαι στους ποδοσφαιριστές. Λέω για τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ με τον βασικό μισθό, που είναι κάτι μήνες μέσα. Λέω για τους προμηθευτές και τους πάσης φύσεως τρίτους, που έχουν λαμβάνειν και τους τρενάρουν από σήμερα σε αύριο. Να με συχωρέσει ο κύριος υπουργός, αλλά ένας Παναθηναϊκός δεν με έχει πάρει τηλέφωνο να μάθει τι γίνεται με τη μεταγραφή του Αργύρη Καμπετσή από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ούτε ένας δεν με έχει ρωτήσει τι ψάρια πιάνει ο Μαρκ Σιφναίος με τον οποίο ήρθε σε προφορική συμφωνία ο Νταμπίζας. Ουδείς ζήτησε πληροφορίες για τον Ρεγκάκο, που επίσης αποτελεί στόχο των Πρασίνων.

Πεταλούδες

Οποιος βρει Παναθηναϊκό να ανοίξει κουβέντα για ποδόσφαιρο, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Ουδείς ασχολείται κύριε υπουργέ. Εσύ πράγματι, μπορεί να έχεις και τον χρόνο και τη διάθεση. Αλλος το ρίχνει στο ψάρεμα. Αλλος στο κυνήγι. Αλλος παίρνει μία απόχη και κυνηγάει πεταλούδες. Ο Πρωθυπουργός μαζί με τον επί του Αθλητισμού υπουργό έχουν αφιερωθεί, στον ελεύθερο χρόνο τους, ψυχή τε και σώματι στον Παναθηναϊκό. Για να σταματήσει να περνάει δύσκολα ο κόσμος των Πρασίνων. Να το ξαναπάμε άλλη μία φορά: Ο Τσακαλώτος κατεβάζει το αφορολόγητο, αλλά ότι οι φορολογούμενοι περνάνε δύσκολα δεν έχει πει. Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι σε καμιά περίπτωση δεν έχουν δώσει την εντύπωση στην κυρία Αχτσιόγλου ότι περνάνε δύσκολα. Γι’ αυτό και δεν χρειάζονται έναν καλό λόγο συμπαράστασης από την αρμόδια υπουργό.

Αγωνία

Πολύ περισσότερο δεν θα περνάει κανείς δύσκολα από τις 21 Αυγούστου και εντεύθεν, όταν η πατρίδα θα απελευθερωθεί οριστικά και αμετάκλητα από τον ζυγό των Μνημονίων. Την ίδια ώρα διαβάζεις στα αποκαλούμενα ψιλά: Η τρόικα απαιτεί και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Οι τράπεζες βγάζουν στο σφυρί ακίνητα δηλωμένα ως πρώτη κατοικία. Που αποτελούν εγγύηση-ενέχυρο για κόκκινα στεγαστικά δάνεια, όσο και μικρά εταιρικά πολύ μικρών και ατομικών εταιρειών. Με τους πρώτους πλειστηριασμούς να ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο. Παρά ταύτα, ουδείς αρμόδιος εξέφρασε την αγωνία του. Ουδείς είπε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα. Αν είσαι Παναθηναϊκός και χάνεις το σπίτι σου, η κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι περνάς δύσκολα, αγωνιά και είναι δίπλα σου. Οχι για το σπίτι σου. Για τον Παναθηναϊκό.