Δεν είναι τυχαίο που στους γάμους πλαντάζουν στο κλάμα. Τρία χρόνια τώρα βαρέθηκα να μοιράζω χαρτομάντιλα στους τάχαμου απαρηγόρητους. Κι όμως ο υμέναιος Σύριζα – Ανέλ δεν είναι τόσο αταίριαστος, ούτε και συντρέχει λόγος να σώσουν τον γαμβρό από μια ανάρμοστη νύμφη. «Ανύπαντρος προξενητής, για λόγου του γυρεύει» λέει μια παροιμία, ποιος δεν το ξέρει αυτό; Κι εδώ έχουμε κάμποσους μπάκουρους που οιμώζουν για το ποιόν του Πάνου Καμμένου. Κάποιοι μάλιστα έφτασαν μέχρι το σαλονάκι του Τσίπρα, νιόπαντρο ακόμα να τον νουθετήσουν, έβγαλαν κι από το σεντούκι γαριασμένα ιδεολογικά προικιά να τον ρίξουν στο φιλότιμο. Η φάση εξελίσσεται σε απροκάλυπτη σεξουαλική παρενόχληση, οι Ανέλ πάντως δεν δείχνουν να χαμπαριάζουν και με το δίκιο τους. Απαξ και ο γάμος έχει γερά θεμέλια δεν τον ταρακουνάς που να ‘σαι η Σκάρλετ Γιόχανσον όπως θα έλεγε κι ένας Τσακαλώτος, το λέω όμως εγώ που ξέρω καλύτερα. Ξέρω φέρ’ ειπείν ότι κατά τούτο είναι υπερχρήσιμος ο Πάνος Καμμένος. Για να κρύβουν ορισμένοι τις μύχιες επιθυμίες τους να διπλαρώσουν οι ίδιοι τον νυμφίο εν τω μέσω της πιο βαθιάς πολιτικής νυκτός. Και μακάριος ο δούλος ον ευρήσει γρηγορούντα. Το θέμα είναι ποιον να βρίσεις και ποιον ν’ αφήσεις άβριστον.

Στο ακατανίκητο σεξ απήλ του Αλέξη Τσίπρα πρώτος υπέκυψε ο Σταύρος Θεοδωράκης, αν θυμάστε, με επισκέψεις και καλόβολες συναινέσεις, τότε που δεν είχε σφίξει ακόμα το Μακεδονικό. Ευτυχώς, το χούι του με την δημοσιότητα, τον έσωσε εν μέρει. Διότι υπάρχουν κι οι άλλοι που είναι αλλιώς μαθημένοι. Οι σκοτεινοί της υπόθεσης, οι λιγομίλητοι της λιγότερης Αριστεράς, οι θεσμικοί παρενοχλητές που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά κάτω από το τραπέζι: εσύ μπατζάκι, εγώ κου ντε πιέ.

Ενα επιτυχημένο διαζύγιο είναι δεσμός απείρως ισχυρότερος από έναν γάμο, και ποιος δεν το ξέρει αυτό; «Φτάσ’ τους εσύ στο αμήν με την Severna και σου τραβάω εγώ μια αγωγή διαζυγίου, ξεγυρισμένη. Οπότε μαντρώνεις εσύ τους προοδευτικούς, μαντρώνω εγώ τους συντηρητικούς και μετά ξαναπαντρευόμαστε γιατί είναι στη μέση και τα παιδιά». Του λέει ο Πάνος και καρφώνει το πιρούνι του στην πλησιέστερη γάμπα.