Υποψιάζομαι ότι η αριστερή ψυχοσύνθεση κουβαλάει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: τον μπαμπούλα. Οι καλοί αριστεροί γουστάρουν μπαμπούλες.

Αλλοτε τους ψάχνουν κι άλλοτε τους φτιάχνουν. Τον ιμπεριαλισμό. Τους Αμερικανούς. Την ολιγαρχία. Τη διαπλοκή. Τον νεοφιλελευθερισμό. Το ΔΝΤ. Τα Μνημόνια.

New entry η Ακροδεξιά κι εσχάτως ο εθνικισμός.

Η απλή πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση έκανε μια διεθνή συμφωνία με την οποία άλλοι διαφωνούν κι άλλοι συμφωνούν. Ακριβώς όπως σε άλλους αρέσει η κυβέρνηση και σε άλλους δεν αρέσει.

Αυτό σε απλά ελληνικά λέγεται δημοκρατία.

Αν τώρα οι διαφωνούντες είναι πολλοί περισσότεροι και η κυβέρνηση τραβάει ζόρια, ας πρόσεχε.

Ούτε ο Μητσοτάκης τους φταίει, ούτε η Φώφη, ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Κουτσούμπας, ούτε κανείς άλλος. Ουδείς είχε υποσχεθεί να τους βοηθήσει στα ζόρια κι ούτε βλέπω γιατί να το κάνει.

Κι ο εθνικισμός; Η Ακροδεξιά; Να θυμίσω ότι την τελευταία φορά που μπλεξαμε με συλλαλητήρια και Μακεδονομάχους δεν βγήκε ο Μουσολίνι.Ο Ανδρέας βγήκε με 46,88%!

Θα μου πείτε ότι δεν είναι κόσμιο να κυνηγάνε τους Συριζανέλ στα σοκάκια και τα φανάρια.

Συμφωνώ απολύτως –άσε που δυσκολεύεται κι η Τζάκρη με τα ψηλοτάκουνα.

Αλλά αν θυμάμαι καλά κάποιος Τσίπρας δεν ήταν που απειλούσε τους αντιπάλους του ότι «δεν θα τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους»; Κάποιος Καμμένος δεν είναι που προέτρεπε να λιντσάρουν τον Πάχτα;

Τον Πάγκαλο δεν προπηλάκιζαν στις ταβέρνες; Κι ο Χατζηδάκης δεν είναι που τον πήραν με τα αίματα;

Για να μην ξεχνιόμαστε.

Αλλά φυσικά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μια συγκυβέρνηση που καταρρέει.

Αφενός επειδή ο Τσίπρας δεν κατάλαβε τη ζημιά.

Αφετέρου επειδή ο Καμμένος δεν την αντέχει.

Τόσο απλό. Τα υπόλοιπα περί ακροδεξιών, εθνικιστών, νεοναζιστών και διαστημανθρώπων είναι για να γελάμε όταν βλέπουμε τον Κοντονή στην τηλεόραση.

Αν υπολογίζουν στο Μαξίμου ότι θα κοπάσει, δεν θα κοπάσει.

Θα σέρνουν έως τις εκλογές και πολύ καιρό μετά τη σκιά μιας παράταξης τοξικής με την οποία κανείς δεν θα τολμά να συνεργαστεί ή να κυβερνήσει –ούτε καν ο Θεοδωράκης, αν τρέφουν τέτοιες ελπίδες….

Θα βουίζουν τα αφτιά τους ότι «πούλησαν την Μακεδονία». Και καπάκι ότι «την πούλησαν για να πάρουν καλύτερη ρύθμιση στο χρέος». Το αντίτιμο της αγοραπωλησίας.

Υπάρχει τέτοιο νταραβέρι; Δεν ξέρω.

Εύχομαι όμως ειλικρινά να μην υπάρχει. Εστω για την τιμή της χώρας και την αξιοπρέπεια του πολιτικού προσωπικού, ακόμη και της Αριστεράς.

Αλλά με τη σημερινή κυβέρνηση για τίποτα δεν είσαι σίγουρος. Ούτε καν αν υπάρχει ακόμη κυβέρνηση.