Οσοι γνωρίζουν, αντιλαμβάνονταν πως οι ηχηρές μεταγραφές στο βόλεϊ θα ακούγονταν. Κάτι σαν κανόνας. Νηνεμία δεν υφίσταται στο άθλημα, γιατί θεωρείται πασιφανής η προσπάθεια ενίσχυσης όλων. Βλέπετε, στο δίπολο των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ επιχειρεί να μπει ένας τρίτος, ο Παναθηναϊκός.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως έχουμε ανακύκλωση αθλητών, καθόσον στο ταραφλέξ οι άσοι αλλάζουν φανέλες με μεγαλύτερη συχνότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα σπορ. Τι συνέβη χθες; Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ραφαήλ Κουμεντάκη, ενός ακραίου που έκανε θαυμαστή χρονιά πέρυσι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Κατά την άποψη των περισσοτέρων, υπήρξε ο πλέον σταθερός παίκτης, ειδικά στα κρίσιμα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του έδωσε την απάντηση με την υπογραφή του Τζούριτς, ενός έλληνα διεθνούς που άρχισε ως κεντρικός και εξελίχθηκε ως μπόμπερ ολκής από τη θέση του διαγώνιου. Ο Τζούριτς έκανε όνομα στον Ολυμπιακό, αλλά αυτά όπως αποδεικνύεται αλλάζουν. Οσο για τον Παναθηναϊκό, επιχειρεί να δυναμώσει με την έλευση του Γιαννακόπουλου στα κοινά και να αφήσει πίσω την περσινή περιπέτεια όταν κινδύνευσε σοβαρά και έκανε πορεία που δεν αρμόζει στο μέγεθός του. Παίρνει τον Πελεκούδα, αλλά κυρίως τον Γιορντάνοφ, έναν διαγώνιο που όταν είναι σε τοπ φόρμα διαθέτει τη μεγάλη ικανότητα να τρυπά το αντίπαλο μπλοκ όπως έχει δείξει κατά την πολυετή θητεία του στην Ελλάδα, όπου μεταξύ άλλων αγωνίστηκε και στον Ολυμπιακό.

Τι δείχνουν όλα τα ανωτέρω; Η διάθεση των ομάδων είναι να προσφέρουν επιλογές στους παίκτες και ασφαλώς ικανοποιητικά συμβόλαια. Τους δελεάζουν. Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατηθεί ψηλά και δεν είναι τυχαία η κορυφαία ομάδα με βάση τους τίτλους. Ο ΠΑΟΚ επιχειρεί να επανέλθει και να ξαναγίνει πρωταθλητής, ενώ ο Παναθηναϊκός παλεύει να ξεκολλήσει από το ναδίρ.

Οι χορηγίες θα αυξηθούν στο άθλημα, η τηλεόραση θα σπεύσει να δείξει ένα προϊόν μεγάλου ενδιαφέροντος και ο κόσμος θα απολαύσει αναμετρήσεις που συχνά-πυκνά θα εξελίσσονται σε ντέρμπι. Αν μάλιστα προσθέσουμε εδώ και τις υπόλοιπες ομάδες, διαπιστώνουμε ότι ξεπροβάλλει ένα μπουκέτο δυνατών που όλοι τους υπόσχονται την αναβάθμιση του πρωταθλήματος και κατά συνέπεια του αθλήματος. Γιατί με αστέρες μόνο ψηλότερα μπορείς να πας. Ξεκάθαρο και το ομολογούν οι πάντες. Μαζί φυσικά με τις προοπτικές για αξιομνημόνευτες ευρωπαϊκές διακρίσεις. Εν αναμονή, λοιπόν. Προοπτικές βλέπουμε για το βόλεϊ. Οι καλοί παίκτες εξασφαλίζουν μεταγραφές και γερά συμβόλαια και οι ομάδες δικαιούνται να ονειρεύονται.