Στήριξη από τα πέρατα του κόσμου

Εχουμε γίνει παγκοσμίως «νούμερα» με αυτή την υπόθεση του σώνει και καλά να καταδικαστεί ο Ανδρέας Γεωργίου, ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ την περίοδο 2010-2015, επειδή οι «ψεκασμένοι» κάθε είδους, επιδιώκουν την δι’ όλων των τρόπων και μεθόδων «αποκατάσταση» του προέδρου Κώστα (χρόνια πολλά για χθες, Καραμανλή). Το καινούργιο που περιήλθε σε γνώση μου, είναι ανακοίνωση των επιστημόνων της Αμερικανικής Στατιστικής Ενωσης, οι οποίοι καταγγέλλουν τη νέα, πρωτοφανή δικαστική περιπέτεια του κ. Γεωργίου, τη θεωρούν άδικη και ενάντια σε κάθε μορφή δικαιοσύνης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αμερικανοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα στοιχεία του Γεωργίου έχουν γίνει αποδεκτά από τη διεθνή κοινότητα και υπενθυμίζουν ότι στις αρχές του χρόνου 46 στατιστικές ενώσεις από όλο τον κόσμο και πάνω από 1.100 ειδικοί επιστήμονες, ανάμεσα στους οποίους και 9 νομπελίστες, ζήτησαν από τις ελληνικές Αρχές (οι οποίες τους έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι, φυσικά) να σταματήσουν επιτέλους οι απηνείς διώξεις κατά του Ανδρέα Γεωργίου.

Ενδεικτικό των διαστάσεων που έχει λάβει η υπόθεση αυτή, που δυσφημεί πλέον σοβαρά τη χώρα και τους θεσμούς της, είναι ότι μέχρι και ιστοσελίδα για τη στήριξη του Γεωργίου, δημιούργησαν οι επιστήμονες.

Οι επιστήμονες στατιστικολόγοι απ’ όλο τον κόσμο. Χα, ας γελάσω. Που δεν ξέρουν την τύφλα τους, σημειώνω εγώ, μπροστά στην αυθεντία επί του συνόλου των στατιστικών θεωριών, που ονομάζεται (Πολυ)Ξένη Δημητρίου και είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, εξού και στέλνει και ξαναστέλνει τον Γεωργίου να δικαστεί, διότι τα δικά της… στοιχεία, άλλα (της) λένε!

Η Δικαιοσύνη σε κίνδυνο

Πέρα από την πλάκα πάντως, στην ανακοίνωσή τους οι αμερικανοί στατιστικολόγοι αναφέρουν ότι εκτός από την ελευθερία και τα ατομικά δικαιώματα του Γεωργίου που διακυβεύονται, κινδυνεύει και η Ελλάδα, καθώς με τον τρόπο αυτό εμμέσως τίθενται σε αμφισβήτηση και τα σημερινά στατιστικά στοιχεία που εμφανίζει η χώρα (Και έχουν δίκιο, κυρία Πολυξένη μου. Διότι αν ο Γεωργίου «φούσκωσε» τα ελλείμματα του 2009 για να μπούμε στο Μνημόνιο, τότε είναι φουσκωμένα προς τα πάνω και τα στοιχεία της κυβέρνησης Τσίπρα για τα οποία μας φόρεσε το τρίτο και χειρότερο Μνημόνιο –δεν τη θέλει ο Τσακαλώτος τώρα, μια δίωξη να ‘ναι όλη δική του; ρωτάω, ο αφελής).

Οι αμερικανοί στατιστικολόγοι πάντως, στην ανακοίνωσή τους θέτουν και μια άλλη πτυχή του θέματος: θεωρούν ότι η απροκάλυπτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης σε αυτά τα θέματα διώχνει και τους υποψήφιους επενδυτές που θα ήθελαν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Επί του ιδίου τώρα, το Ποτάμι οργανώνει απόψε στις 7 διαδικτυακή συζήτηση στην οποία θα πάρουν μέρος ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Μαρκής, ο οικονομολόγος, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Παναγιώτης Πετράκης και ο πρόεδρος του Π2 Παναγιώτης Καρκατσούλης. Η συζήτηση έχει τίτλο «Είναι ένοχος ο Γεωργίου;» και εισαγωγικά σημειώνονται τα ακόλουθα: «Πότε τελικά είναι κανείς στην Ελλάδα ένοχος ή αθώος; Πότε κλείνει μια δικαστική υπόθεση; Γιατί ένας άνθρωπος που έχει ήδη αθωωθεί δύο φορές δεν μπορεί να πει «ξεμπέρδεψα»;

Μπορούν οι πολιτικές σκοπιμότητες ακόμη και να τορπιλίσουν την ασφάλεια δικαίου που πρέπει προσφέρει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη σε κάθε πολίτη; Μπορεί να σύρεται ένας άνθρωπος από δίκη σε δίκη για να συντηρείται ένα αφήγημα περί εισόδου της Ελλάδας στα Μνημόνια εξαιτίας μερικών «πειραγμένων» λογιστικών εγγραφών;».

Τη συζήτηση μπορεί να παρακολουθήσει κανείς στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://topotami.gr/ine-enochos-o-georgiou/ –είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσει τι παιχνίδι παίζεται εις βάρος αυτού του ανθρώπου…

Παίζουν τα ρέστα τους

Διαβάζοντας την ομιλία του προέδρου Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο, και ειδικά το σκέλος εκείνο κατά το οποίο επιχείρησε να συνδέσει την βάρβαρη φασιστικού χαρακτήρα επίθεση στον Μπουτάρη από «αγανακτισμένους» ακροδεξιούς με τη Νέα Δημοκρατία, ειλικρινά το λέω, κατάλαβα ότι ο πρόεδρος και οι συν αυτώ πρέπει να βρίσκονται σε μεγάλο αδιέξοδο. Πολύ μεγάλο. Προφανώς τρομοκρατημένοι από τη διψήφια διαφορά που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝουΔου, και διαβλέποντας ότι ο δημοσκοπικός κατήφορος δεν έχει σταματημό, φαίνεται πως αποφάσισαν να παίξουν τα ρέστα τους και ό,τι κάτσει.

Οταν στην ίδια πόλη, στη Θεσσαλονίκη, πριν από έναν χρόνο, «αγανακτισμένοι» (μ)παοκτζήδες παραλίγο να πλακώσουν στο ξύλο τον Κυριάκο, και όταν είναι νωπές ακόμη οι μνήμες του 2012, με τα προσκλητήρια ΣΥΡΙΖΑ για να μην επιτραπεί στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να πραγματοποιούν προεκλογικού χαρακτήρα συγκεντρώσεις, το τελευταίο που σου επιτρέπεται, είναι να κάνεις τον κήνσορα, και τον τιμητή…

Και δεν αναφέρομαι καν στη δικαιολόγηση αυτών των πράξεων ότι πρόκειται για «δίκαιη έκφραση της κοινωνικής οργής». Ούτε στις αναφορές του τύπου «όσον αφορά τις μολότοφ, εξαρτάται από ποια πλευρά είσαι»…

Αρχηγέ, μεγάλο το αδιέξοδο. Και φαίνεται…

Το ντου του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ

Στην ίδια ενότητα, άντε και πες ότι αυτοί που χτύπησαν τον Μπουτάρη ανήκουν σε «ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της», όπως είπες. Αυτοί που μπούκαραν χθες το βράδυ στο Συμβούλιο της Επικρατείας την ώρα μάλιστα που γινόταν διάσκεψη για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Κατρούγκαλου, σε ποιο κόμμα να έχουν αναφορές άραγε; Και σε ποια κορυφαία όργανά του, έκφραση;

Διότι και καλά, μπορεί να τα φορτώνεται όλα ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ρουβίκωνας, αλλά ποιος μπορεί να διαχωρίσει από το γεγονός, τη σπουδαιότητα της χθεσινής διάσκεψης, και τι θα σημαίνει –λέω τώρα εγώ –για την κυβέρνηση και τις μνημονιακές της δεσμεύσεις, αν το ΣτΕ καταλήξει ότι ο νόμος Κατρούγκαλου που πετσόκοψε τις συντάξεις και χρεοκόπησε κάθε ελεύθερο επαγγελματία με τις υπέρογκες εισφορές στον ΕΦΚΑ, είναι αντισυνταγματικός;

Και κάτι ακόμη: πες εσύ τώρα, ότι τον Μπουτάρη τον χτύπησε η πατροδοκάπηλη Ακροδεξιά για να τον φιμώσει. Και εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου, ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση κ.λπ.

Για τον βιασμό της ελεύθερης βούλησης και κρίσης που δέχθηκαν χθες βράδυ οι δικαστές, θα μας μιλήσει κάποιος; Θα μας ενημερώσει ποιος τον μεθόδευσε άραγε; Και ποιος ωφελείται πραγματικά από αυτόν;

Κάθε απάντηση, δεκτή…

(Και ένα ψιλό, τόσο δα ερωτηματάκι: αλήθεια πώς γνώριζαν οι «εισβολείς» του ΣτΕ ότι χθες βράδυ θα γινόταν διάσκεψη για τη συνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου; Γιατί εξ όσων γνωρίζω, οι διασκέψεις αυτές είναι μυστικές και δεν ανακοινώνονται. Ε;)

Η ελευσίνια ντροπή

Ο αναγνώστης μου είναι αγωνιστής της αντιδικτατορικής πάλης (δεν θα αναφέρω το όνομά του, αλλά μόνο ότι ζει στην Ελευσίνα). Την Κυριακή που μας πέρασε, ένιωσε ντροπή για τη χώρα όπου ζούμε, και ένιωσε την ανάγκη να τη μοιραστεί μαζί μου –κι εγώ, χωρίς την άδειά του, μαζί σας. Την Κυριακή λοιπόν μια ομάδα ιταλών τουριστών επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και διαπίστωσε μαζί με τον έλληνα συνοδό τους, ότι οι χώροι υγιεινής διέσυραν τη χώρα και τον αρχαίο πολιτισμό της. Η κατάσταση στις τουαλέτες (να τις κάνει ο Θεός) ήταν απελπιστική. Η απόλυτη ντροπή.

Η ταμίας του αρχαιολογικού χώρου που ρωτήθηκε σχετικά δήλωσε ότι η ίδια φροντίζει τουλάχιστον να υπάρχει χαρτί τουαλέτας, διότι εδώ και 5 μήνες δεν υπάρχει καθαρίστρια για τη φροντίδα του χώρου!

Εξαλλος ο αναγνώστης μου, μου γράφει ότι «έτσι ο ψευδοαριστερός Τσίπρας μαζεύει υπέρογκα πλεονάσματα», και καταγγέλλει το γεγονός, διότι από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας (και της αχλής των Μυστηρίων που τον ακολουθεί) περνούν χιλιάδες επισκέπτες. Ενώνω την οργή του με τη δική μου…