Εισήλθαμε στην αγαπημένη περίοδο του αθλητικού Τύπου: στις θερινές μεταγραφές.

Είναι οι μέρες των ποδοσφαιρικών άρλεκιν, των ερώτων που κανείς δεν ξέρει αν θα έχουν αίσιο τέλος.

Είναι η εποχή που οι φίλαθλοι προσφεύγουν στους ποδοσφαιρικούς ονειροκρίτες για να διακρίνουν τα μελλούμενα και να πληροφορηθούν αν πρέπει να πανηγυρίζουν ή να ρίξουν μαύρες πλερέζες.

Τα ποδοσφαιρικά παραμύθια πάντοτε συνάρπαζαν τον φίλαθλο κόσμο. Υπήρξε καλοκαίρι που το βασικό θέμα συζήτησης στις παραλίες ήταν ο Ροναλντίνιο που ετοίμαζε βαλίτσες για Ελλάδα.

Παλαιότερα κάθε φορά που μεγάλωναν οι μέρες του χρόνου ερχόταν ο «έλληνας» Χάτζι. Και να φέτος θα έρθει και να του χρόνου θα έρθει. Τελικά δεν ήρθε ποτέ.

Κάποτε ακούστηκε και το όνομα του Πολ Γκασκόιν. Θα συνέχιζε, λέει, την καριέρα του στην ΑΕΚ.

Κατά καιρούς έχουν «έρθει» ο Φορλάν, ο Ντρογκμπά, ο Φαλκάο, ο Τρεζεγκέ. Μια από τις πιο ωραίες ιστορίες ήταν αυτή του Ντάριο Μουτσοντρίγκο. Η σαρανταποδαρούσα του περουβιανού ποδοσφαίρου που θα ερχόταν στην Ελλάδα και θα σάρωνε.

Τελικά ήρθε στη χώρα μας, αλλά σε εποχή και σε ομάδα (Ιωνικός) που ήταν εκτός παραμυθιού. Και βέβαια αποδείχθηκε πως δεν ήταν σαρανταποδαρούσα και τα δύο πόδια που διέθετε με το ζόρι μπορούσε να τα κουμαντάρει με την μπάλα κοντά τους. Τα ποδοσφαιρικά παραμύθια δεν αποτελούν ελληνικό σπορ. Λόγω και της οικονομικής στενότητας των τελευταίων χρόνων, ο αθλητικός Τύπος της ημεδαπής συγκαταλέγεται στους φειδωλούς σε σχέση με ό,τι συμβαίνει εκτός συνόρων.

Στη Βρετανία, λόγω χάρη, κάθε Κυριακή και ανεξάρτητα από το αν βρισκόμαστε σε περίοδο μεταγραφών, οι κορυφαίοι άσοι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αλλάζουν ομάδες μέσα από τις αθλητικές σελίδες. Αυτός ο Νεϊμάρ έχει πάει και έχει έρθει από την Παρί Σεν Ζερμέν στη Ρεάλ πάνω από δέκα φορές. Τελευταία άλλαξε δρομολόγιο και ανηφορίζει προς το Μάντσεστερ και τη Γιουνάιτεντ. Τα ποδοσφαιρικά παραμύθια είναι από τα πιο αγαπημένα των αναγνωστών των αθλητικών εφημερίδων. Αυτή η αγάπη αποτυπώνεται στις κυκλοφορίες που παραδοσιακά παρουσιάζουν άνοδο αυτή την περίοδο. Τουλάχιστον αυτά τα παραμύθια δεν βλάπτουν την τσέπη μας.