«Φυλετικά ασαφή». Ετσι χαρακτήριζαν τη Μέγκαν Μαρκλ στις οντισιόν που πήγαινε για ρόλους. Αλλοι ήθελαν να φαίνεται λευκή σαν τον πατέρα της. Αλλοι µαύρη σαν τη µητέρα της. Από σήµερα, η Μέγκαν µε το γάµο της µε τον πρίγκιπα Χάρι µπαίνει στη βρετανική βασιλική οικογένεια. Ενας πατέρας που πούλησε παπαρατσικές του φωτογραφίες, ένας αδελφός που την έβρισε δηµόσια –όλα δείχνουν πως ο Οίκος των Ουίνσδορ θα συνεχίσει να προσφέρει τροφή στα ταµπλόιντ.

«Βόμβα». Ετσι χαρακτήρισε ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο τη συμφωνία που έκλεισε με την ακροδεξιά Λέγκα και τον Ματέο Σαλβίνι. Οταν διέρρευσε, όλοι κατάλαβαν πως επρόκειτο πράγματι για βόμβα –ερασιτεχνισμού, προχειροδουλειάς και ανευθυνότητας. Πλήρης έλλειψη ρεαλισμού από ένα κράμα λαϊκισμού και ακροδεξιού εθνικισμού που αποδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνος. Οπως έλεγε και ο συμπατριώτης τους Νικολό Μακιαβέλι «η πολιτική δεν έχει καμία σχέση με το ήθος».

Στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Σόφια την Τετάρτη, το τραπεζομάντιλο ήταν από ειδικό χαρτί και ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ζήτησε από τους συμμετέχοντες να το υπογράψουν για να θυμάται την πρώτη φορά που η χώρα του είχε την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Ο Μπορίσοφ, πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, πρότεινε να γράψουν εκτός από τις ευχαριστίες ότι η χώρα του γίνεται δεκτή στη Σέγκεν και στην ευρωζώνη. Ολοι γέλασαν. Μόνο ο Γιούνκερ ακούστηκε να ρωτά τον Μακρόν πόσο τελείωσε ο αγώνας Μαρσέιγ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Για να μην αναρωτιόμαστε τι συζητούν.

Η αγορά πολυτελούς κατοικίας από τον επικεφαλής των Podemos Πάµπλο Ιγκλέσιας και τη σύντροφό του και εκπρόσωπο του κόμματος Ιρένε Μοντέρο (που είναι έγκυος στα δίδυμα αγοράκια τους) στο προάστιο Γκαλαπαγάρ προκαλεί σάλο στην Ισπανία. Οχι τόσο για το ποσό των 540.000 ευρώ που κοστίζει, αφού θα αποπληρωθεί σε 30 χρόνια. Ολοι, όμως, θυμήθηκαν το tweet του Ιγκλέσιας το 2012 που ειρωνευόταν τον τότε υπουργό Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος για την αγορά ενός ρετιρέ έναντι ανάλογου ποσού. Πού είσαι Πάμπλο που ‘δειχνες πως θα γινόσουν άλλος…

Ηταν το «Ερωτοδικείο» και το «Αυτόφωρο». Ηταν το «Ζευγάρι της χρονιάς», τα «Παρατράγουδα» και «Η στιγμή της αλήθειας». Ο γερμανός κοινωνιολόγος Νίκλας Λούμαν είχε περιγράψει τη συνταγή της trash tv: Ο αιφνιδιασμός του κοινού. Οι συγκρούσεις. Οι παραβιάσεις των κοινωνικών κανόνων. Το σπορ ξεκίνησε εδώ και δεκαετίες στην ελληνική τηλεόραση, τώρα όμως φθάνει σε νέα ύψη (ή βάθη). Το «Game of Love» δεν έχει καμία σχέση με love, αλλά με μια εξευτελιστική επίδειξη κακής αισθητικής. Κι αυτό δεν είναι θέμα εισαγγελέα.

«Οπως τα έργα τέχνης, οι άνθρωποι που είναι σημαντικοί για εμάς είναι όσο μας αφορά ανεξάντλητοι. Βρίσκονται πάντα ένα βήμα πέραν του ορίου της γνώσης μας για αυτούς –όμως μόνο εάν και όσο παραμένουν σημαντικοί για εμάς». Αλέξανδρος Νεχαµάς, καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πρίνστον και νέο τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. «Οι αρετές της ζωής», λέει, «μπορούν να συγκριθούν με τις αρετές του καλού γραψίματος –στυλ, σύνδεση, χάρη, κομψότητα. Επίσης, μην ξεχνάμε πού και πού να βλέπουμε τα πράγματα σωστά».