Τα πρώτα επεισόδια του σίριαλ Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος βγήκαν στον αέρα. Εξώδικα, συμβόλαιο που κατατέθηκε κ.λπ. Επί του πρακτέου και σε ό,τι έχει να κάνει με το περιβόητο +1 που επικαλείται η ΑΕΚ ισχύει αυτό που έχει πει ο Κλιντ Ιστγουντ σαν επιθεωρητής Κάλαχαν: «Η γνώμη είναι σαν την… ο καθένας έχει από μία». Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τους δικηγόρους. Επί της ουσίας, μία παρατήρηση, που διά της εις άτοπον απαγωγής οδηγεί σε κάποιο συμπέρασμα: Ποιος από το ποδοσφαιρικό σινάφι παράγοντας, δικηγόρος, δημοσιογράφος, μπορεί να θυμηθεί την τελευταία φορά που ίσχυσε το +1; Πριν από δύο, τρία ή και παραπάνω χρόνια. Ποιος ποδοσφαιριστής ήταν αυτός, που η ομάδα στην οποία ανήκε ανανέωσε μονομερώς το συμβόλαιό του; Ουδείς μπορεί να θυμηθεί. Από κει και πέρα στη δουλειά μας έχουμε μάθει να διαβάζουμε. Οχι τα μεγάλα γράμματα, στους τίτλους και στα πρωτοσέλιδα, αλλά τα ψιλά. Οπως στις συμβάσεις.

Καθυστέρηση

Με δεδομένο ότι οι ρεπόρτερ, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, εκφράζουν τις απόψεις των ομάδων, έχουν ιδιαίτερη σημασία τα ψιλά γράμματα, του εκ των κορυφαίων στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ: «Πράγματι, μπορεί μετά από μία διαδικασία να του δοθεί από τα δικαστήρια η δυνατότητα να παίξει με κάποιους μήνες καθυστέρηση στην ομάδα που μόλις του κούνησε τα φράγκα θυμήθηκε ότι είναι της καρδιάς του». Τι καταλαβαίνεις; Το προφανές. Οτι η ΑΕΚ ναι μεν θα δώσει τη μάχη της στα δικαστήρια (κι είναι δικαίωμά της να το κάνει), αλλά «ύστερα από μία διαδικασία» ο Λάζαρος θα παίξει στον Ολυμπιακό. Με κυρίαρχο ζητούμενο την «καθυστέρηση». Οτι ο ποδοσφαιριστής δεν έφυγε αμαχητί. Από την πλευρά μας κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να υπερασπιστούμε το δίκιο μας. Αφού το επιχείρημα της ΑΕΚ είναι ότι το συμβόλαιο του Λάζαρου (φωτογραφία) ισχύει μέχρι το 2019, έχουν την υποχρέωση να το πάνε μέχρι τέλους.

Το «περιμένοντας» είναι από τα κορυφαία θεατρικά έργα. Στον Παναθηναϊκό για σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένο το «περιμένοντας» τον Νίκο Νταμπίζα. Και σε βάθος χρόνου, το «περιμένοντας» τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Ο νέος τεχνικός διευθυντής των Πρασίνων, στους ποδοσφαιριστές, στο ραντεβού που έχει κλείσει μαζί τους στο Κορωπί, πρέπει να είναι ουσιαστικός. Ο,τι είναι να γίνει (αν γίνει) με τον Ταϊλανδό, θα γίνει από τον Ιούλιο και μετά. Μέχρι τότε, αυτός που κάνει κουμάντο στον Παναθηναϊκό, πληρώνει ή δεν πληρώνει, είναι ο Γιάννης Αλαφούζος. Μόνο αν δουν «φως» οι ποδοσφαιριστές και εξοφληθούν τις δόσεις που έχουν θέσει ως προϋπόθεση μπορεί να σταθεί ο καινούργιος τεχνικός διευθυντής. Το «κάντε λίγο υπομονή» και «κανείς δεν έχει χάσει λεφτά από τον Παναθηναϊκό» τα έχουν ξανακούσει.

Αγκάθι

Η υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ξύπνησε μνήμες Ντανιέλ Μπατίστα και Αλέκου Αλεξανδρή. Δύο ανάλογες περιπτώσεις επιθετικών της ΑΕΚ, που πήγαν στον Ολυμπιακό επειδή ικανοποίησε τις οικονομικές απαιτήσεις τους. Με κιτρινόμαυρους ρεπόρτερ να επισημαίνουν ότι περιπτώσεις σαν του Ντέμη Νικολαΐδη που είχε δεθεί συναισθηματικά με την ΑΕΚ είναι σπάνιες. Ο Ντέμης (φωτογραφία) πράγματι είχε αρνηθεί να πάει από τον Απόλλωνα στον Ολυμπιακό, με τον οποίο είχε συμφωνήσει ο Κώστας Αλαμάνος. Δεδομένο ότι αγάπησε την ΑΕΚ. Ενα αγκάθι όμως στη σχέση του με την ΑΕΚ υπάρχει. Το δεύτερο συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι του 2004. Κι ενώ έχει εξοφληθεί κι έχει πάρει όλα τα λεφτά, το λύνει το 2003 για να πάει σαν ελεύθερος στην Ατλέτικο. Αν έχεις πληρωθεί για τέσσερα χρόνια κι αγαπάς την ΑΕΚ δεν σηκώνεσαι να φύγεις στα τρία. Χωρίς η ΑΕΚ να πάρει φράγκο.