Λέγεται συχνά πως διαπράχθηκαν μεγάλα εγκλήματα στο όνομα της δημοκρατίας, αλλά ίσως έχουν διαπραχθεί πολύ μεγαλύτερα στο όνομα του αντιφασισμού –π.χ., αυτά που διέπραξαν η Γ’ Διεθνής και ο Στάλιν στο όνομα του «αντιφασιστικού αγώνα». Είναι τόσο μισητός ο φασισμός ώστε είναι εύκολο να ξεπλένονται άτομα και καθεστώτα κραυγάζοντας δυνατά εναντίον του για να αποκτήσουν δημοκρατική νομιμοποίηση. Ή για να κρύψουν τη δική τους λατρεία για τη βία προβάλλοντας ως πολιτική αναγκαιότητα τις επιθέσεις ενάντια στους φασίστες, όπως οι σύγχρονες ομάδες που αυτοαποκαλούνται antifa.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης ενσαρκώνει τη χειρότερη μορφή φασισμού, τον ναζισμό, και μάλλον αξίζει τον πολιτικό χαρακτηρισμό «νεοναζί κανίβαλος» που του απηύθυνε Τασία Χριστοδουλοπούλου επειδή την πρόσβαλε χυδαία αποκαλώντας την «σκιάχτρο».

Αλλά έτσι βρήκε την ευκαιρία η αντιφασίστρια αντιπρόεδρος της Βουλής να μεμφθεί όλη την ανθρωπότητα («όλος ο κόσμος ζει στη βαρβαρότητα») πλην του εαυτού της και της κυβέρνησής της, οι οποίοι προσπαθούν «να μείνουμε άνθρωποι … να αντισταθούμε στη λαίλαπα και τους εκβιασμούς των Ευρωπαίων και μεγαλοσχημόνων». Κυβέρνηση και Τασία Χριστοδουλοπούλου αντιπαλεύουν τους «μισαλλόδοξους που μισούν τα θύματα του πολέμου» –πρόκειται για «όλους τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης» οι οποίοι καταφέρθηκαν με «χυδαίο τρόπο» κατά της κυβέρνησης στη συζήτηση για την αλλαγή της διαδικασίας παροχής ασύλου.

«Δεν πρέπει να γίνουμε Ευρώπη», είναι η αντιευρωπαϊκή κορωνίδα της κυρίας Χριστοδουλοπούλου στο αντιφασιστικό διάγγελμά της. «Η εξαίρεση του 2015 συνεχίζει να είναι εξαίρεση και το 2018», διακήρυξε –τη θυμόμαστε πολύ καλά την εξαίρεση: να έχουν όλοι οι άλλοι ανοιχτά τα σύνορά τους ώστε, αφού λιαστούν στην Ομόνοια οι πρόσφυγες και μετανάστες να φεύγουν και να εξαφανίζονται στις χώρες των μισαλλόδοξων Ευρωπαίων. Και η κυβέρνηση Τσίπρα να απονέμει εύσημα στον εαυτό της για την ανθρωπιά της –μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα λέγεται αυτό.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου έχει διακριθεί στη Βουλή για αντιδημοκρατική κατάχρηση της εξουσίας της: όποτε προεδρεύει επανειλημμένα διακόπτει και ειρωνεύεται τους αντιπολιτευόμενους βουλευτές που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. Τώρα κάνει κατάχρηση του αντιφασισμού για να διακηρύξει τη δική της πολιτική και ηθική ανωτερότητα έναντι κάθε άλλου, για να καταγγείλει όλη την Ευρώπη και όλες τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις για μισαλλοδοξία, χυδαιότητα, απανθρωπιά, ξενοφοβία. Οπως ακριβώς έκαναν και οι ιδεολογικοί της πρόγονοι, οι τριτοδιεθνιστές κομμουνιστές. Με ευτελέστερα μάλιστα ελατήρια από εκείνους –απλώς για να διατηρήσει το κόμμα της την πολιτική του ισχύ και να παραμείνει η ίδια αντιπρόεδρος της Βουλής και να απολαμβάνει τη μικροφωνική εξουσία της.