Είναι, καταπώς φαίνεται, γραμμένο στο κισμέτ της ΑΕΚ να θέλει να χαρεί ένα πρωτάθλημα, που μάλιστα το λαχτάραγε επί 24 χρόνια, και πάνω στα μέλια να της έρχονται τα ξίδια!

Να της φεύγει δηλαδή ένας παίκτης που δεν είναι όποιος κι όποιος, αλλά ένας αυτόχθων πρωταγωνιστής, και μάλιστα (να της φεύγει) με τη στάμπα του αποδιοπομπαίου τράγου και να κατηφορίζει κι ελόγου του προς Πειραιά μεριά!

Τώρα λέγεται Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, τότε ονομαζόταν Αλέξης Αλεξανδρής και να πώς η Ιστορία επαναλαμβάνεται, βγαλμένη από καρμπόν!

Προχθές το βράδυ ο Δημήτρης Μελισσανίδης όχι μονάχα έγραψε τους τίτλους τέλους της συνεργασίας της ΑΕΚ με τον 32χρονο ποδοσφαιριστή, αλλά τον προειδοποίησε κιόλας ότι δεν θα τον αφήσει σε χλωρό κλαρί!

Θα τον κυνηγήσει δικαστικώς, δηλαδή, για να τον κρατήσει δέσμιο, αλλά μια τέτοια φάση είναι πολύ γνώριμη στον Χριστοδουλόπουλο. Ο λόγος; Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζονται οι δικαστικές φυλακές, άρα είναι εξοικειωμένος στις αποδράσεις!

Κατά μια σατανική σύμπτωση, και ο προπομπός του είχε αποδράσει από ένα μέρος κοντά στα Διαβατά!

Το ημερολόγιο έγραφε 16 Απριλίου του 1994, όταν η ΑΕΚ, χάρη σε δύο γκολ του Αλεξανδρή, νίκησε με 2-1 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, σφράγισε το three-peat και επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα ως πρωταθλήτρια και μες στην καλή χαρά, που πάντως δεν μπόρεσε να καμουφλάρει τη χαρμολύπη του σουπερστάρ της: ο εκ Κιάτου ορμώμενος σέντερ φορ, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (με 24 γκολ), αντικαταστάθηκε από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς δώδεκα λεπτά πριν από τη λήξη και πήγε τσατισμένος κατευθείαν στα αποδυτήρια…

Λίγες ημέρες αργότερα, κατηφόρισε στον Πειραιά, όπου στερέωσε τη δυναστεία του Ολυμπιακού, με τον οποίο κατέκτησε επτά απανωτά πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και βγήκε άλλες τρεις φορές πρώτος σκόρερ.

Μένει να φανεί εάν επί των ημερών του Λάζαρου ο Ολυμπιακός θα επιβάλει ξανά τη δεσποτεία του, μετά τη φετινή νηστεία…