Οσοι πίστεψαν ότι οι έλληνες διαιτητές δεν ενοχλούνται με τίποτα ή είχαν πιει εδώ και ημέρες το αμίλητο νερό, ας αλλάξουν γνώμη και άποψη. Μπορούν και εκφράζονται! Το αποδεικνύει η επιστολή που έστειλαν μέσω mail την περασμένη Παρασκευή στον αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα και γνωστοποιήθηκε μόλις τη χθεσινή ημέρα. Τι συνάγεται από αυτή τους την κίνηση, που ας σημειωθεί, εκφράζει τη συντριπτική πλειονότητα, αλλά όχι το σύνολο των διαιτητών; Είναι αντίθετοι στο να έρθουν ξένοι ρέφερι για τους αγώνες πρωταθλήματος ή Κυπέλλου και μάλλον νιώθουν θιγμένοι με την κίνηση αυτή του Πορτογάλου.

«Η τελευταία σας απόφαση να καλέσετε ξένους διαιτητές για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας δημιούργησε δυστυχώς ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια και ανησυχία στους έλληνες διαιτητές. Θεωρούμε αυτήν ως τελευταία φορά που μια τόσο σημαντική απόφαση λαμβάνεται ερήμην μας. Θεωρούμε επίσης ότι έπρεπε να μας είχατε κοινοποιήσει την πρόθεσή σας πολύ νωρίτερα. Κλείνοντας, επειδή στην επιστολή σας μιλήσατε για εμπιστοσύνη, να είστε σίγουρος ότι από τη μεριά μας εμείς σας εμπιστευόμαστε, οφείλετε να κάνετε και εσείς το ίδιο».

Η πρώτη ορατή ρήξη ανάμεσα στον άνθρωπο που ήρθε για να φτιάξει το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας και τους γηγενείς ρέφερι είναι γεγονός. Εθίγησαν αυτοί που έμειναν στην απέξω και διαπιστώνουν ότι με την απόφαση αυτή παραμένουν στο κάδρο της αναξιοπιστίας και χάνουν πόντους στην εκτίμηση των φιλάθλων, απ’ όποια ομάδα κι αν προέρχονται. Επρόκειτο για καίριο πλήγμα στο προφίλ τους. Τι άλλο θα κάνουν στο εξής, ουδείς μπορεί να το προβλέψει με σιγουριά. Θα λέγαμε ότι έχουν δύο δρόμους. Πρώτον, με δεδομένο ότι ο Ισπανός Μπορμπαλάν τα πήγε άριστα και έδειξε τον δρόμο, να επιχειρήσουν να βελτιωθούν στο αγωνιστικό κομμάτι, να μη δίνουν δικαιώματα, να μην άγονται και φέρονται από παράγοντες, να πάψουν να τρέμουν στην ιδέα και μόνο ενός κρίσιμου αγώνα. Δεύτερον, απαιτείται επιτέλους να χτίσουν προσωπικότητα και να εκφράζουν την άποψή τους δίχως φόβο και πάθος. Οχι να κρύβονται πίσω από την απαγόρευση δηλώσεων, όχι να νιώθουν ευχαριστημένοι με τα λίγα, όχι να τροχίζουν μόνοι το (όποιο) κύρος τους. Στο κάτω κάτω, ας δουν τα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα και ασφαλώς ήταν εις βάρος τους, ως ευκαιρία να αναβαπτιστεί η ελληνική διαιτησία. Αρκεί να ορθώσουν το ανάστημά τους και όχι να κάνουν υποκύψεις.

Η απόφασή τους να αντιδράσουν με το mail ήταν μια καλή αρχή. Αναμένουμε τη συνέχεια που δεν χωρά αμφιβολία ότι πρέπει να υπάρξει. Για να μη δουν αύριο – μεθαύριο ξανά έναν ξένο και καταλήξουν να οδύρονται για την υποτιθέμενη αδικία…