Επειτα από τόσο ξεκατίνιασμα και τις δημόσιες αναφορές σε τρυπήματα και ανάπτυξη πέμπτης φάλαγγας τουλάχιστον σε δυο ομάδες του πρωταθλήματος μπάσκετ, αρχίζω να πιστεύω ότι περισσότερο από την πορτοκαλί μπάλα, στην προκειμένη περίπτωση είναι χρειαζούμενος ένας περφορατέρ!

Ενας διακορευτής, πώς το λένε!

Με την τελευταία αγωνιστική να εξελίσσεται σε θρίλερ και να καταλήγει σε ένα αναπάντεχο φινάλε, αίφνης συντελέσθηκε το εξής παράδοξο: έκλαιγαν οι χήρες, έκλαιγαν κι οι παντρεμένες!

Ο Πανιώνιος που χρειαζόταν δυο νίκες στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές για να σωθεί, τη σκαπούλαρε με τρεις ήττες, χάρη στο (διπλό κιόλας) πατατράκ που έπαθε ο Κόροιβος από τα Τρίκαλα!

Οι ούτως ή άλλως καταδικασμένοι Θεσσαλοί είχαν να δουν χαρά στα σκέλια τους (sic) από τις 20 Ιανουαρίου, όταν νίκησαν τον Κόροιβο και προχθές, έπειτα από τέσσερις μήνες και 12 ήττες, έδωσαν στους Ηλείους μια κλωτσιά και τους έριξαν στα Τάρταρα, με αποτέλεσμα να σώσει την παρτίδα ο Πανιώνιος.

Στ’ αλήθεια δεν ξέρω τι προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση: η καραμπόλα που ευνόησε τον Πανιώνιο, το κουράγιο το οποίο βρήκαν οι αποψιλωμένοι Τρικαλινοί, που δεν συμπληρώνουν ούτε δεκάδα ή το χαρακίρι του Κοροίβου;

Χαρακίρι ή τρύπημα εκ των έσω; Χωρίς να δώσει διευθύνσεις και ονόματα ο Ντίνος Καλαμπάκος, που είναι παιδί της πιάτσας, είπε προχθές πως «δεν θέλω να πιστέψω ότι κάποιος μας τρύπησε από μέσα, αλλά εάν έχει συμβεί αυτό, υπόσχομαι ότι θα τον σκίσω και δεν θα ξαναβρεί δουλειά»!

Την ίδια στιγμή ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου Σταύρος Αλευρογιάννης βγαίνει φόρα παρτίδα, κουνάει απειλητικά το δάχτυλο στους Πάνθηρες και βροντοφωνάζει «κυνηγηθήκαμε από μέσα, λοιδορήθηκα όσο κανείς άλλος στη μεταπολεμική εποχή, αλλά σας έσωσα, σας έκανα περήφανους και πρέπει να το χωνέψετε αυτό». Στο ίδιο μήκος κύματος, σε ό,τι φορά τον πόλεμο εκ των έσω, εξέπεμψε και ο αρχηγός της ομάδας (και γαμπρός του τωρινού εργοδότη του) Βαγγέλης Σακελλαρίου και να πώς οι Νεοσμυρνιώτες αντί να πανηγυρίζουν, σκοτώνονται μεταξύ τους!