Εφτασε λοιπόν ο αιώνιος διάδοχος του Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και τον υποδεχτήκαμε καταλλήλως. Οχι βέβαια με τιμές αρχηγού κράτους. Σιγά. Τι είναι; Το άγιο φως; Ή η αγία ζώνη;

Απλά. Ενα άγημα πρόχειρο εκεί, απ’ αυτά τα πλύνε – βάλε και έξω απ’ την πόρτα. Ολα ωραία και καλά. Ουδεμία αντίρρηση.

Τα υπόλοιπα όμως;

Ολη αυτή η αμιτσίτσια, η λογοδιάρροια και το ξόμπλιασμα από σύμπαντα τα κανάλια, τον Τύπο και τα κοινωνικά (τρομάρα μου) δίκτυα; Προς τι;

Και τι φόραγε η της Κορνουάλης, και τι θα φάνε, τι θα πιούνε και τι θα αρπάξει κόπος τους.

Δεν είμαστε καλά.

Ασε το γενεαλογικό του δέντρο. Φτάσαμε μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή που πήγαμε να τον δικάσουμε ως κύριο υπεύθυνο, τον τότε βασιλέα μας, πεθερό της Ελισάβετ και κατέβασε μούτρα, η γαλαζοαίματη, και πριτς που θα έρθει. Δεν μας καταδέχεται. Τι λες; Μεγάλη υπόθεση.

Δεν μπορεί ο κύριος Τσίπρας να μην υποδεχτεί την Ανασσα. Και πού θα τα μοστράρει τα οξφορδιανά του; Σ’ έναν πρίγκιπα σκέτο εκεί χάμω. Ασε μας, πουλάκι μου. Κάνε μας τη χάρη.

Επίσης μεγάλο αφιέρωμα έγινε στο styling. Τι φόραγε η Καμίλα, πώς το φόραγε το άσπρο η κυρία Μπαζιάνα, γιατί η κυρία προέδρου ντύθηκε βερίκοκο και άλλα σοβαρά παρόμοια.

Αμή το μενού; Ψάρι. Πάντα ψάρι. Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο.

Τι έγινε; Είχαμε τέτοια υψηλά αισθήματα για τους βασιλείς και μου διέφυγε;

Διότι δεν είναι μόνο ο Τύπος ο υπογραμμός, τα ΦουΜπου και τα κανάλια. Το τι έγινε στους κόλπους της Πρώτη Φορά Αριστεράς ακυβερνησίας δεν λέγεται.

Το τι σπρωξίδι, τι αγκωνιές πέσανε ποιος θα πρωτοκαθίσει στο γεύμα, ούτε που το φαντάζεται άνθρωπος. Κλάψανε μανούλες.

Κι ο Πρωθυπουργός. Ναι, όπως το λέτε. Την ξαναμίλησε την αγγλικήν. Και τι είπε ε;

«Η πρεσβευτής της Μεγάλης Βρετανίας μιλάει καλύτερα ελληνικά από μας».

Με όλο τον σεβασμό, κύριε Τσίπρα, υπάρχουν πολλοί που μιλάνε τα ελληνικά καλύτερα από σας. Δεν θέλω να αναφέρω παραδείγματα γιορτάρες μέρες που είναι, αλλά και εσείς και τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησής σας κάθε τόσο το αμολάτε το βαρβαρικό σας.

Τελευταίο ατύχημα υπέστη η ελληνική από τα χείλη του κυβερνητικού εκπροσώπου που έριξε ένα «Κοτολογούμε» στον αέρα που θολώσανε τα τζάμια του Μεγάρου. Θα μου πείτε σιγά. Ενα έψιλον γιώτα παρέλειψε ο άνθρωπος. Ναι, αλλά γλώσσα λανθάνουσα. Μήπως με το «κοτολογούμε» και όχι «εικοτολογούμε» έλεγε μια σκληρή αλήθεια και είμαστε για να μας γελάν κι οι κότες.

Α, στο διάλειμμα της υποδοχής ο Πρωθυπουργός πρόλαβε και δήλωσε στη Βουλή ότι «Ο Μητσοτάκης φλερτάρει με την Ακρα Δεξιά».

Δεν ξέρω αν όντως είναι έτσι. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι εσείς δεν φλερτάρετε, είστε παντρεμένος με πολιτικό γάμο και συγκυβερνάτε με την Ακρα Δεξιά του κυρίου Καμμένου. Ετσι για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή.

Πάντως απ’ όλο αυτό το βασιλικό αλισιβερίσι ένα κρατάω αρκετά χαριτωμένο. Το σχόλιο:

«Πρώτη φορά είδα να τρώνε δίπλα δίπλα μια Καμήλα με μια Περιστέρα».

(Δεν ξέρω αν το ακούσατε, κύριε Τσίπρα, ή σας διέφυγε, αλλά ο κύριος Βούτσης δήλωσε πως θα κοπούνε οι συντάξεις.)

Με τις υγείες μας.