Ο Μήτρογλου έχει φέτος 12 γκολ σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις με τη Μαρσέιγ, έχοντας μάλιστα αγωνιστεί μόλις 16 φορές στην αρχική εντεκάδα. Τα πάει τόσο καλά από τον Ιανουάριο και έπειτα, που οι Γάλλοι όχι μόνο θέλουν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους, αλλά επί της ουσίας ετοιμάζονται να απομακρύνουν από αυτό τον Βαλέρ Ζερμέν (φωτογραφία κάτω), ο οποίος ήταν ο βασικός σέντερ φορ στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Δικαίωση που θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη –εάν και εφόσον –με παρουσία σε έναν τελικό.

Η Βασιλεία

Σε πολύ καλή κατάσταση είναι ο Παϊτίμ Κασάμι αυτόν τον καιρό. H επιστροφή στην πατρίδα του Ελβετία και η παρουσία του με τα χρώματα της Σιόν (5 γκολ και 4 ασίστ σε 24 συμμετοχές) δεν ήταν ακριβώς θριαμβευτική, ήταν όμως αρκετά ενδιαφέρουσα. Τόσο, που έφτασε στα αφτιά του από χείλη αρμόδια ότι η Βασιλεία εξετάζει με ενδιαφέρον την προοπτική απόκτησής του το προσεχές καλοκαίρι!

Η πρόβλεψη

Η στήλη το είχε προβλέψει καιρό τώρα ότι θα προκύψει «διπλωματικό επεισόδιο» για τους τερματοφύλακες της εθνικής ομάδας. Μια ακόμη κόντρα Δικεφάλων με μπόλικο παρασκήνιο. Ηρθε λοιπόν η έντονη αντίδραση του ΠΑΟΚ για τη μη κλήση του Πασχαλάκη από τον Σκίμπε, και την ίδια στιγμή την πρόσκληση στον Μπάρκα της ΑΕΚ. Καλή σεζόν έκαναν και οι δύο, ο ανταγωνισμός όμως είναι βαθύτερος και περνά από τα γραφεία της… εξυγίανσης. Τι νομίζατε; Μόνο ο διαιτητής του τελικού είναι; Υπάρχουν και άλλα πολλά.

Ισοπαλία

Δείτε, για παράδειγμα, με προσοχή τα 22 ονόματα των ποδοσφαιριστών που κάλεσε ο Σκίμπε (φωτογραφία κάτω) για το ματς της Τρίτης με τη Σαουδική Αραβία στη Σεβίλλη. Επτά παίκτες της ΑΕΚ και 3+2 του ΠΑΟΚ, μιας και πέραν των Λημνιού, Πέλκα και Κουλούρη κλήθηκαν και οι Γιαννούλης και Χατζηισαΐας που φέτος αγωνίστηκαν στον Ατρόμητο αλλά ανήκουν στους Θεσσαλονικείς. Αν ήταν και ο Πασχαλάκης αντί του Μπάρκα το σκορ θα ήταν 6-6, αλλά…

Ολα δεν γίνονται

Quiz για λίγους και καλούς. Γίνεται να συμφωνήσεις με έναν προπονητή, να δώσεις τα χέρια, να απομένει μόνο το τυπικό του πράγματος, δηλαδή η «ανακοίνωση», και τέλος πάντων να το μετανιώσεις; Ή έστω, για να το θέσουμε πιο κομψά, να αρχίσεις να το ξανασκέφτεσαι; Φυσικά και γίνεται. Στον μαγικό κόσμο της Σούπερ Λίγκας, όλα γίνονται. Απλά τις περισσότερες φορές δεν μαθαίνονται…

Για Κατράνη

Δεν υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο. Είναι όμως μια σκέψη του Αστέρα Τρίπολης με θέα στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Περιμένουν οι Αρκάδες, με όπλο την ευρωπαϊκή συμμετοχή τους, ότι θα μπορέσουν να πείσουν και τη Σεντ Ετιέν αλλά και τον Αλέξανδρο Κατράνη (φωτογραφία). Ο στόχος είναι δανεισμός για έναν χρόνο. Μόλις 20 ετών είναι άλλωστε ο βολιώτης αριστερός μπακ. Γιατί να μην κάνει το «αγροτικό» του έναν χρόνο πίσω στην πατρίδα, σε μια ομάδα που και βασικός θα είναι και στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ θα του δώσει το δικαίωμα να συμμετάσχει.

Η αγωνία και η παράδοση του Κώστα Μήτρογλου

Την Πέμπτη ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ. Ο πρώτος τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπειτα από πολλά χρόνια που θα έχει κατά κάποιον τρόπο και… στίγμα ελληνικό. Η μεγάλη συζήτηση αλλά και η αγωνία της Μαρσέιγ για το αν θα έχει στη διάθεσή της τον Κώστα Μήτρογλου –που όχι μόνο κατάφερε να γυρίσει το χαρτί στη Μασσαλία, έπειτα από ένα πολύ άσχημο πρώτο εξάμηνο, αλλά που πλέον μοιάζει απαραίτητος στο πλάνο του Ρούντι Γκαρσία. Τραυματίας αυτόν τον καιρό ο Μητρογκόλ και τα ρεπορτάζ από τη Γαλλία το αφήνουν στο 50%-50% για το αν θα είναι σε θέση να βρεθεί στην αποστολή και στην εντεκάδα γι’ αυτό το ματς-ορόσημο στη Λυών. Και ενώ η ενημέρωση είναι καθημερινή πλέον αναφορικά με την κατάσταση του διεθνούς άσου, οι Γάλλοι ψάχνοντας το λιγάκι παραπάνω… πιέζουν και με τις αναμνήσεις. Ο Κώστας Μήτρογλου, βλέπετε, την Ατλέτικο Μαδρίτης την έχει στο… καρνέ του, με τις διευθύνσεις των ομάδων που έχει σκοράρει εναντίον τους. Εχει σκοράρει εναντίον της, όχι μία φορά, αλλά δύο. Και με διαφορετικές ομάδες σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Την πρώτη φορά με τον Ολυμπιακό, σε εκείνη τη μαγική βραδιά στο Φάληρο όπου οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-2 των (φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ) Ροχιμπλάνκος στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων 2014-15. Εναν χρόνο και κάτι αργότερα, Δεκέμβριο του 2015, ο Μητρογκόλ το ξανάκανε –αυτήν τη φορά με τη φανέλα της Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι βεβαίως έχασαν (1-2) αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Γάλλους, που έχουν δικό τους… καημό!