Ολα άρχισαν τόσο απλά, τόσο ανθρώπινα, τόσο καθημερινά. Με ένα τηλέφωνο στα Ηλύσια Πεδία.

Το σηκώνει νωχελικά η Μπριζίτ. Πριν προλάβει να μιλήσει…

–Αλό, αλό. Αλεξίς α λα παρέιγ.

Αυτό ήτανε, πήραμε δυο φρεγάτες. Δυο φρεγάτες και τα ρέστα παγωτά.

Τ’ ακούει ο αναπληρωτής του κυρίου Καμμένου, ο Φώτης Κουβέλης με τ’ όνομα, και το βγάζει βούκινο. Πρώτη είδηση στον Τύπο, στα μέσα και στα όξω.

Ο κ. Τσίπρας στην αρχή σιωπά, όχι ότι δεν θέλει, αλλά εκείνη τη στιγμή έλυνε το Σκοπιανό κι ένα σταυρόλεξο συγχρόνως, κι ήτανε ως εκ τούτου πολύ απασχολημένος. Ενα μυαλό τι να σου κάνει; Τι να πρωτοπρολάβεις;

Ο κ. Καμμένος όμως, που είναι σπίρτο μοναχό και πιάνει πουλιά στον αέρα, τον κοπανιστό, και που παίζει στα δάχτυλα τα εξοπλιστικά, στοοοοοπ, λέει. Δεν υπάρχει κανένα θέμα φρεγάτα. Και για του λόγου το αληθές, «θα δώσω και μια συνέντευξη Τύπου να μάθετε εσείς. Ορίστε μας».

Κάπου εκεί βγάζει και ένα νον πέιπερ το Μαξίμου, «ναι μεν, αλλά», να το ‘χει ο Τύπος να του βρίσκεται.

Στη συνέντευξη δε, παρευρίσκεται και ο ίδιος ο διαδοσίας κ. Κουβέλης και κάθεται να τον διαψεύδουν μπροστά στη μούρη του με σταυρωμένα τα χεράκια.

Πώς ήτανε ο νυν Πρόεδρος κ. Παυλόπουλος όταν έτρωγε τις σφαλιάρες του Κασιδιάρη η κυρία Κανέλλη; Σε μια τέτοια νιρβάνα.

Στο τέλος όμως ο υπουργός άφησε κι ένα παραθυράκι ότι μπορεί και να μας τις νοικιάσουνε μέσω Airbnb, γιατί αυτός στη φρεγάτα είναι γάτα.

Εμαθα δε ότι μόλις σβήσανε τα φώτα του τηλεοπτικού συνεργείου, ο αναπληρωτής συνεχάρη τον υπουργό (Εθνικής Αμυνας, μην το ξεχνάμε αυτό) λέγοντάς του:

–Μπράβο, Πάνο, ήσουνα πολύ καλός.

Ολο αυτό τώρα ομού δέστε το σαν μια κυβέρνηση που καλείται να λύσει το Ελληνοτουρκικό.

Τρομάζει ο νους του ανθρώπου.

Ευτυχώς που υπάρχει η κυρία Αυλωνίτου (ουδεμία σχέση έχουσα με τον γνωστό κωμικό Βασίλη Αυλωνίτη), η οποία δήλωσε για όσους της ασκούν κριτική ότι:

«Τους σκοτώνει ότι είμαι ωραία γυναίκα, πολύ μορφωμένη και έχω πολιτικό λόγο».

Η απάντηση ήρθε από τη φίλη μου την Ελενα αποστομωτική:

«Αυτό της Ελένης Αυλωνίτου το ‘χω πάθει κι εγώ. Τους σκοτώνει το γεγονός ότι είμαι πανέμορφη, μορφωμένη, διδακτόρισσα, νοικοκυρά, τοξοβόλος, μέτζο σοπράνο, βασιλοπούλα και μυθομανής».

Λίγο σοβαρά όμως αν θέλετε να δείτε τα πράγματα, διαβάστε σας παρακαλώ το κείμενο της παραίτησης του κ. Κριμιζή.

Η περιγραφή του για το περιβάλλον, ανθρώπινο και υλικό, του κ. Παππά, υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, για τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, είναι ο χειρότερος οργουελικός εφιάλτης που μπορείτε να φανταστείτε.

Παραθέτω ένα μικρό δείγμα.

Λέει λοιπόν ο κ. Κριμιζής:

«Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι ενώ το «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος» μας πρόσφερε αρχικά γραφειακό χώρο για τη στέγαση του ΕΛΔΟ και σε βάθος χρόνου τη δυνατότητα επέκτασης σε ανεξάρτητο κτίριο, ο κ. ΓΓ διαφώνησε, επιμένοντας να μας στεγάσει σε έναν διάδρομο του Υπουργείου, δίπλα στο γραφείο του για λόγους που φαντάζομαι πως γίνονται αντιληπτοί. Φαντασθείτε την εικόνα και την εντύπωση που θα δημιουργούσε σε επισκέπτες, αξιωματούχους του ΕΟΔ και ηγέτες Διαστημικών Υπηρεσιών άλλων κρατών η περιπλάνηση σε διαδρόμους και γραφεία ενός πολυώροφου κτιρίου ανάμεσα σε εργαζόμενους οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο του ΕΛΔΟ. Αντιλαμβανόμενος ότι εγείρεται το εύλογο ερώτημα ύπαρξης πιθανών οικονομικών συμφερόντων, οφείλω να είμαι σαφής επ’ αυτού».

Διαβάστε όμως ολόκληρο το κείμενο, αφού όμως πρώτα πάρετε μια ιατρική βεβαίωση για την κατάσταση της υγείας σας. Είναι απαραίτητο.