Ο καθηγητής Κριμιζής είναι ένας έλληνας επιστήμονας παγκοσμίου κύρους που έχει συνδέσει το όνομά του με την εξερεύνηση του Διαστήματος –κανένα ανθρώπινο αντικείμενο δεν έχει φτάσει τόσο μακριά όσο το δικό του Voyager. Είναι επίσης ένας έλληνας επιστήμονας που δεν ξέχασε ποτέ την πατρίδα του: δήλωνε πάντα διατεθειμένος να βοηθήσει με όσα μέσα και δυνάμεις έχει στη διάθεσή του.

Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλεί λοιπόν η απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού λίγες μόλις εβδομάδες από την ανάληψη των καθηκόντων του –είναι δυνατόν να εξακολουθεί η χώρα μας να στερείται τις υπηρεσίες των πιο λαμπρών μυαλών της, να συνεχίζει να διώχνει Ελληνες που δοξάζονται στον υπόλοιπο κόσμο; Θλίψη αλλά και απορία για όσα καταγγέλλει: είναι η πρώτη φορά που διατυπώνονται τόσο βαριές κατηγορίες εις βάρος υπουργού, ενός υπουργού μάλιστα που είναι στενότατος συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Και διατυπώνονται από έναν πολίτη υπεράνω πάσης υποψίας από κάθε άποψη: ο καθηγητής Κριμιζής δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική πολιτική και τα κόμματα.

Ο βίος και η πολιτεία του καθηγητή Κριμιζή καθιστούν επομένως ακόμη πιο επιτακτική την υποχρέωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης να λογοδοτήσει. Καθιστούν επιτακτική και την υποχρέωση των εισαγγελικών Αρχών να διερευνήσουν τις καταγγελίες –«follow the money» παρότρυνε ο καθηγητής στην επιστολή της παραίτησής του. Μια παραίτηση που υπενθυμίζει στους καταχραστές του «ηθικού πλεονεκτήματος» και τους εραστές της καρέκλας ότι αυτός είναι ο δρόμος της αξιοπρέπειας.