Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη από το βίαιο περιστατικό και τελικά τον θάνατο του Αλεξάνδρου Σταματιάδη, κυριαρχείται από το ερώτημα που σχετίζεται κυρίως με τη βιαιότητα και σκληρότητα των δραστών – κακοποιών. Η εν ψυχρώ, αδίστακτη εκτέλεση ενός ανθρώπου μέσα στο σπίτι του είναι ένα γεγονός που δημιουργεί τρόμο και αίσθημα ανασφάλειας.

Σήμερα που η οικογένεια του αδικοχαμένου «γλείφει» τις πληγές της με τις μνήμες πίσω στον άνθρωπό της και το βλέμμα των παιδιών του μπροστά στο μέλλον και στη ζωή, ο καλύτερος φόρος τιμής είναι να εργαστούμε για να γίνουν οι πόλεις μας ασφαλείς, οι γειτονιές μας τόπος συνάντησης των ανθρώπων, τα σπίτια μας απαραβίαστα.

Το έγκλημα αντιμετωπίζεται μόνο με έναν τρόπο: την πολιτική. Δηλαδή με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με δράσεις νομοθετικές και επιχειρησιακές, με βαθιά γνώση και ανάλυση του φαινομένου, με τα κατάλληλα ικανά στελέχη, με στρατηγική ψυχραιμία και γνώμονα πάντα τον θεμελιώδη συνταγματικό κανόνα του κράτους δικαίου μπορούμε να γίνουμε αποτελεσματικοί και να ξεριζώσουμε από τον τόπο μας το οργανωμένο έγκλημα που απειλεί τη ζωή μας, την κοινωνική ειρήνη και τη δημοκρατία.

Η ελληνική διοίκηση έχει αποδείξει ότι διαθέτει ικανούς και αφοσιωμένους στο καθήκον τους ανθρώπους που μπορούν να πραγματοποιούν μεγάλες επιτυχίες. Αυτή η ικανότητα και αφοσίωση, ενταγμένες σε σχέδιο, δημιουργούν και παράγουν μοναδικά αποτελέσματα.

Η ασφάλεια είναι καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα. Δημοκρατία χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει.

Η χώρα μένει πίσω και το οργανωμένο έγκλημα πάει μπροστά.

Να αντιδράσουμε τώρα συντεταγμένα, σοβαρά, πολιτικά και επιχειρησιακά με γνώμονα το υπέρτατο δικαίωμα των Ελλήνων να ζουν σε ασφαλείς πόλεις.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι πρώην υπουργός