Οι Μάο Μάο, για να θυμηθούμε την ατάκα του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ, δεν ευτύχησαν να συγκροτήσουν ένα οργανωμένο κράτος. Κατά συνέπεια, δεν έχουν πρεσβεία στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν. Για την απαράδεκτη, όσο και υποτιμητική, αναφορά-σύγκριση. Τι σχέση μπορούν να έχουν οι Μάο Μάο ή οποιαδήποτε φυλή ή κράτος της Αφρικής με την Ελλάδα και τους Ελληνες;

– Αρχηγός της φυλής των Μάο Μάο, να έχει βγει και να πει ποια ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα, δεν έχει αναφερθεί.

n Πρόεδρος ομάδας στο πρωτάθλημα των Μάο Μάο να μπουκάρει στο γήπεδο με το περίστροφο στη ζώνη, δεν έχει αναφερθεί.

– Ο τελικός του Κυπέλλου στους Μάο Μάο είναι γιορτή. Και γίνεται παρουσία φιλάθλων. Στους Μάο Μάο υπάρχει Δημοκρατία. Δεν υπάρχει Χαράλαμπος Σταύρος Κοντονής (φωτογραφία). Να αποφασίζει και να διατάσσει. Να απαγορεύει την παρουσία θεατών. Να ορίζει αυτός διαιτητή και βοηθούς της αρεσκείας του.

Δεν πέφτουν πιστολιές

Οι Μάο Μάο είναι υπερήφανοι για το ποδόσφαιρό τους. Οι εκλογές στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι αδιάβλητες. Δεν τις κερδίζει αυτός που θα τα σπρώξει σε δολάρια, ευρώ, ρούβλια ή σε τοπικό νόμισμα. Το ποδόσφαιρο στους Μάο Μάο έχει κανόνες. Εχει νόμους. Δεν πέφτουνε πιστολιές. Δεν υπάρχουν άρθρα 44. Δεν υπάρχουν ΑΕΚ, Αρης, ΟΦΗ, Παναχαϊκή κ.λπ. να φουντάρουνε μία και δύο φορές στη Γ’ Εθνική. Να μην πληρώνουν κανέναν και να επανέρχονται, άνετοι κι ωραίοι. Στους Μάο Μάο, όσοι ρίχνουν κανόνι έχουν συνέπειες. Δεν επιβραβεύονται με διαγραφή των χρεών. Το ποδόσφαιρο των Μάο Μάο δεν είναι υπό επιτήρηση. Δεν απειλείται με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις. Δεν τρέχει κάθε λίγο και λιγάκι η FIFA για να επιβάλει την τάξη και τη νομιμότητα. Ο αρχιδιαιτητής είναι Μάο Μάο. Δεν είναι εισαγόμενος Πορτογάλος, όπως στην Ελλάδα.

Τρέχει στα νοσοκομεία

Οι δικαστές στη χώρα των Μάο Μάο έχουν ωράριο. Δεν βγάζουν αποφάσεις τα μεσάνυχτα και μετά πηγαίνουν για πατσά. Ούτε τις καθυστερούν 30 και 40 μέρες. Γι’ αυτό κι υπάρχει σεβασμός. Ποτέ σε γήπεδο των Μάο Μάο δεν έχει σηκωθεί πανό που να απειλεί τους δικαστές. Οπως την Κυριακή στο ΟΑΚΑ: «Σκουτέρη, Ανδριόπουλε τα ξέρουμε όλα… το νου σας». Αλλά και γενικότερα. Υπάρχει ένα επίπεδο. Ο αρχηγός της φυλής των Μάο Μάο ξέρει εγγλέζικα. Μπορεί να συνεννοηθεί με τους ξένους ηγέτες. Αλλά και την τοπική διάλεκτο. Δεν είναι σαν τον έλληνα Πρωθυπουργό, που μιλάει για στροφή 360 μοιρών και θεωρεί τη Λέσβο και τη Μυτιλίνη διαφορετικά νησιά. Ο επί της Υγείας Μάο Μάο ασχολείται με τη δουλειά του. Τρέχει στα νοσοκομεία. Δεν τσακώνεται, όλη την ημέρα, με τους δημοσιογράφους σαν τον Πολάκη (φωτογραφία). Φακελάκι στα δημόσια νοσοκομεία, στη χώρα των Μάο Μάο, δεν έχει αναφερθεί.

Πρόκριση με την επίθεση

Δεν είναι δυνατόν στο πρωτάθλημα των Μάο Μάο να υπάρχουν συνθήκες Σούπερ Λίγκας. Οι διαιτητές να είναι απλήρωτοι. Σε μια από τις κορυφαίες ομάδες να υπάρχει Βασίλης Κωνσταντίνου (φωτογραφία). Που να λέει στους ποδοσφαιριστές κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, τη Δευτέρα πληρώνεστε. Ενα ποδόσφαιρο που μέχρι και τα φώτα έχουν σβήσει για να διακόψουν παιχνίδια. Που κόβουν τα δοκάρια. Που βάζουν στον αγωνιστικό χώρο σκούτερ και τα κρεμάνε στα κάγκελα. Ας αφήσουμε όμως το ποδόσφαιρο των Μάο Μάο στην ησυχία του κι ας πάμε στο πραγματικό ποδόσφαιρο. Το ευρωπαϊκό. Ημιτελικός των αουτσάιντερ απόψε στο Λίβερπουλ, ημιτελικός των φαβορί αύριο στο Μόναχο. Τι μπορείς να πεις όμως όταν έχεις δει το 3-0 της Ρόμα με την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ να προηγείται 3-0 στο Μπερναμπέου; Λες και το ίδιο το ποδόσφαιρο θέλει να εκθέσει τους πάσης φύσεως ειδικούς που κάνουν αναλύσεις και δίνουν προγνωστικά. Αυτό που μπορείς να πεις είναι ότι το ποδόσφαιρο αλλάζει. Οι προκρίσεις κερδίζονται πλέον με την επίθεση. Οχι με την άμυνα.Ενδιαφέρον έχει το αυριανό παιχνίδι. Τη Ρεάλ την ξέρουμε. Συνεχώς ανεβαίνει. Την Μπάγερν δεν την έχουμε δει ακόμα. Στη Γερμανία δεν έχει αντίπαλο. Στα νοκάουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Μπεσίκτας, έκανε περίπατο. Με τη Σεβίλλη εκεί που βρέθηκε να χάνει 1-0, ισοφαρίζει με αυτογκόλ και με κόντρα κάνει το 2-1. Την Μπάγερν θα τη δούμε για πρώτη φορά αύριο.