Δύο πρωταθλητές

Η βραδιά χθες ήταν κιτρινόμαυρη. Της ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ. Δεν είναι λίγο να παίρνεις πρωτάθλημα, ύστερα από 24 χρόνια. Εξού και το σόλντ άουτ. Και ο γύρος θριάμβου. Που δημιουργεί ένα τετελεσμένο. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει βγει η απόφαση για την έφεση του ΠΑΟΚ, εμείς είμαστε πρωταθλητές. Το πανό στο ΟΑΚΑ για τον Σκουτέρη και οι διαρροές, για κάποιον συμμαθητή του και συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, δείχνουν ότι κάποιος φόβος υπάρχει. Με τον Λουτσέσκου (φωτογραφία) να συνεχίζει, στο ίδιο μοτίβο, «έχουμε 64 πόντους κι έναν αγώνα λιγότερο». Που πάει να πει ότι η ΑΕΚ έχει 63. Που πάει να πει ότι απόφαση κι αν βγάλει η Εφέσεων, στο τέλος της σεζόν θα έχουμε δύο πρωταθλητές. Τον νόμιμο και τον ηθικό. ΜVP της αγωνιστικής ο διαιτητής Αλέξανδρος Κατσικογιάννης. Δύο πέναλτι δεν έδωσε υπέρ του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη. Δεν έχει καμιά σημασία ότι οι Ερυθρόλευκοι είναι προ πολλού εκτός τίτλου. Οι διαιτητές σε κάθε παιχνίδι δίνουν εξετάσεις. Κι ο Κατσικογιάννης χθες τις πέρασε με άριστα.

Εφερνε μισοπλέμονους

Από την Παρασκευή το πρωί, που ανακοίνωσε την αποχώρησή του, έχει γραφτεί για τον Βενγκέρ η άμμος της θάλασσας. Οτι ήταν αυτός που κατέβασε την μπάλα στα γήπεδα της Αγγλίας από τον αέρα στο χορτάρι κ.λπ. κ.λπ. Δύο λόγια ακόμα. Ηταν αυτός που κατέρριψε τον μύθο ότι στην Πρέμιερσιπ επιβιώνουν μόνο ποδοσφαιριστές με σωματικά προσόντα. Για να αντέχουν στους τράκους, όπως λέει ο Αλέφαντος. Ο Βενγκέρ έφερνε συνεχώς και κυρίως από τη Γαλλία μισοπλέμονους, π.χ. Πιρές, που βγάλανε μάτια. Το δεύτερο, ότι έκανε 100% επαγγελματίες τους άγγλους ποδοσφαιριστές. Κι όχι μόνο σχετικά με τη διατροφή καθιερώνοντας αυστηρό διαιτολόγιο. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν το ποτό στις παμπ μετά την προπόνηση. Και τα προβλήματα αλκοολισμού, π.χ. Τόνι Ανταμς, Πολ Γκασκόιν κ.λπ. Στην Αρσεναλ με τον Βενγκέρ αυτά κοπήκανε μαχαίρι.

Οταν κοιμάσαι

Εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής. Οταν παίζεις ντέρμπι εντός έδρας. Βάζεις γκολ στο 89′ που από πρώτη άποψη είναι αμφισβητούμενο, αλλά έγκυρο με βάση τους κανονισμούς. Γκολ – πρωτάθλημα ύστερα από 34 χρόνια. Που διαιτητής και βοηθός κατ’ αρχήν δείχνουν σέντρα, αλλά το ακυρώνουν, ύστερα από πεντάλεπτη σύσκεψη. Ολα αυτά πάνε να πούνε ότι «ο δικός μας», όπως εσύ τον έχεις αποκαλέσει, δεν κάνει για πρόεδρος της ΕΠΟ. Κι επειδή, όπως έχει πει ο ποιητής, «όταν κοιμάσαι άλλος γράφει ιστορία», το δίδυμο Κομίνης – Ποντίκης έβγαλε πρωταθλητή. Βάτσιος, Μάνταλος, Αρετόπουλος Θάνος έδωσαν σφυρίγματα βοηθείας. Που πάει να πει ότι ο τέως Σύμμαχος, ο αποκαλούμενος και χαλίφης του Νότου, έχει τον τρόπο του στην Ομοσπονδία. Να τους ορίζει στα παιχνίδια επιλογής του κι αυτοί να τον πάνε πρίμα. Κάπως έτσι λοιπόν ο Ιβάν Σαββίδης κατέληξε ότι ο Βαγγέλης Γραμμένος (φωτογραφία), αν και «δικός μας», απέτυχε. Και κατά συνέπεια δεν κάνει.

Ξέρει ρώσικα

Αφού λοιπόν το πόστο του προέδρου της ΕΠΟ το έχουμε κατοχυρώσει ότι μας ανήκει, τον αλλάζουμε. Οπως αλλάζουμε προπονητή, έτσι αλλάζουμε και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Ο Γραμμένος απογοητευμένος δηλώνει παραίτηση και συγκαλείται γενική συνέλευση για να εκλέξει τον επόμενο. Ποιος μπορεί να είναι αυτός; Ευκολάκι. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ιωάννης Δρόσος (φωτογραφία). Ο διατελέσας πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής. Τα προσόντα που διαθέτει τον καθιστούν ακλόνητο φαβορί. Νο 1, ότι μιλάει τη ρωσική και μπορεί να συνεννοηθεί απευθείας μαζί του ο Ιβάν. Χωρίς δραγουμάνο. Οπως όταν ταξίδευε σαν προσκεκλημένος του ΠΑΟΚ μαζί με την αποστολή της ομάδας σε εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια. Νο 2, ότι τα λέει καλά με τη κυβέρνηση και ειδικότερα με τον Νίκο Παππά. Που τον είχε τακτοποιήσει μέσω της UEFA στην ΕΠΟ. Ενα θέμα που θα προκύψει σχετικά με το οικονομικό θα βρεθεί τρόπος για να τακτοποιηθεί.

Ενα δεκάρικο

Η θέση του πρόεδρου στην ΕΠΟ είναι τιμητική και άμισθη. Ο Δρόσος έχει σαν μότο «εγώ δεν είμαι του τζάμπα». Με καλή θέληση όμως όλα βρίσκονται. Τροποποιείται το καταστατικό κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Οσο για το μπαγιόκο, μιλάμε για ένα δεκάρικο τον μήνα. Μίνιμουμ.