Το ύφος, η σύνταξη και η ορθογραφία είναι εντελώς πολακικά –η απάντηση ξεκινάει με τη φράση «λοιπόν Καμένε άκου πριν ξεκινήσεις να λες οτιδήποτε για εμένα για τους ακρίτες και ολόκληρη την εθνοφηλακί θα βουτάς την γλώσσα σου μέσα στο μυαλό σου και μετά θα μηλαας» σε άπταιστα κεφαλαία. Η ουσία είναι όμως ότι ο ένας από τους τρεις που μοίρασαν σημαίες στις βραχονησίδες απάντησε στον Πάνο Καμμένο σαν Πάνος Καμμένος. Σαν ένας Πάνος Καμμένος που δεν αντιλαμβάνεται τις δηλώσεις του αυθεντικού ως επιδείξεις φτηνής πατριδοκαπηλίας αλλά τις παίρνει τοις μετρητοίς: «Θυμήσου» του λέει «τι έλεγες όταν ήρθες στο νησί μας 11 Δεκεμβρίου γιατί θυμάμαι πολύ καλά και δεν θες ;-)!!!».

Τι να έλεγε τότε ο Καμμένος; Μάλλον όχι ότι «όταν κάποιος τοποθετεί τη σημαία πρέπει να διασφαλίσει ότι θα την υπερασπιστεί με το αίμα του». Δεν θα ήταν ένας Καμμένος εκείνος που θα έθετε τους «ακρίτες» προ των ευθυνών τους, που θα τους νουθετούσε. Θα ήταν ένας Καμμένος τουρκοφάγος, λάβρος, ασυγκράτητος, ένας Καμμένος με το δάχτυλο στη σκανδάλη του G3. Οχι ότι είναι ακριβώς προτιμότερος ο άλλος, ο νουνεχής: «Να έρθουν» είπε στη Βουλή «να τους δώσουμε και δύο G3 της Εθνοφυλακής να υπερασπιστούν τη σημαία και την εθνική κυριαρχία οι ίδιοι».

Οταν ο Πάνος Καμμένος δεν παίρνει τ’ όπλο του, μοιράζει όπλα. Σε όλες του τις εκδοχές, ακόμη και σε αυτή που εισπράχτηκε από τους παρατηρητές ως παραδόξως μειλίχια, ο Πάνος Καμμένος μιλάει σαν Πάνος Καμμένος. Το υπόδειγμα δεν αλλάζει. Η ίδια σύνταξη, η ίδια ορθογραφία, το ίδιο ύφος, η ίδια και απαράλλαχτη λογική. Τα ίδια άπταιστα καμμενικά.