Η φετινή σεζόν για την Ενωση είναι μοναδική. Κυρίως γιατί μέσα από αυτήν ξεπηδούν συναισθήματα που μόνο ο αθλητισμός προσφέρει. Τι ένιωθε χθες μέχρι το 94′ η ΑΕΚ; Πίκρα για έναν διαφαινόμενο αποκλεισμό, λύπη γιατί έχανε την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα Κύπελλο που έχασε πέρυσι με γνωστό και άδικο τρόπο. Και ξαφνικά, ως από μηχανής θεός, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος την εκτόξευσε στα ουράνια. Μα, δεν ήταν η πρώτη φορά που τούτη τη χρονιά η ΑΕΚ «ζωντανεύει» είτε στα τελευταία λεπτά ενός ματς είτε στις καθυστερήσεις. Ποιος ξεχνά την ανατροπή και το φινάλε του πρώτου αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ; Το δεύτερο ραντεβού στο Γεώργιος Καραϊσκάκης; Φυσικά, το γκολ-ισοπαλία του Λιβάγια στη Λεωφόρο. Για να μην πάμε στο ντέρμπι της Τούμπας και στην τελευταία φάση! Η ΑΕΚ λες και παίρνει οξυγόνο, λες και ανασταίνεται. Το ‘κανε ο Λάζαρος. Γιατί μάλλον μιλάμε για επτάψυχη ομάδα που διεκδικεί με πίστη και υψηλό φρόνημα ό,τι της αναλογεί.

Αποχωρήσεις

Με πόσες ομάδες, άραγε, πρόκειται να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής; Ιδού ένα καλό ερώτημα. Γιατί ναι μεν άρχισαν 18, ωστόσο συνεχίζουν 16 και δεν αποκλείεται να έχουμε νέες διαρροές. Ο Αχαρναϊκός άντεξε τρεις αγωνιστικές. Η Βέροια «τελείωσε» μετά τον πρώτο γύρο. Τώρα, οικονομικά προβλήματα έντονα έχουν ο Πανσερραϊκός, η Αναγέννηση Καρδίτσας, ο Παναιγιάλειος και η Σπάρτη. Οχι πως αλλού δεν υπάρχει θέμα, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με όντως πολύ δύσκολη κατάσταση. Για να επιβεβαιωθεί ότι τα σχέδια των αρμοδίων, φυσικά και οι σκέψεις του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη, για πρωταθλήματα με λίγες ομάδες, απόλυτα υγιείς όμως, δεν γίνονται χωρίς λόγο. Εδώ μιλάμε για πλάνο με 12 και 14 ομάδες στη μεγάλη κατηγορία και για 12 στη δεύτερη. Το θέμα είναι πόσο θα κρατήσουν οι ζυμώσεις, αν προκύψει αποτέλεσμα και βέβαια αν δεχθούν οι ΠΑΕ τις αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς κανέναν σοβαρό και μακροχρόνιο προγραμματισμό. Εκτός, βέβαια, αν τις δελεάσουν με τίποτα έξτρα και εγγυημένα έσοδα.

Πόλο

Αγκαλιά με την πρωτιά στον όμιλό του στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο Ολυμπιακός, που μετέτρεψε σε περίπατο και το ματς με την Μπρέσια. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν στο κολυμβητήριο του Πειραιά με το επιβλητικό 13-6 και με μία ακόμα νίκη, στις 28 Απριλίου στη Μόσχα επί της Ντιναμό, θα καταλάβουν και μαθηματικά την πρώτη θέση. Οπως είναι ξεκάθαρο, στόχος είναι το τρόπαιο γιατί η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έχει χτιστεί για να φτάσει μακριά.

Διαιτησία

Ασφαλώς είναι η διαιτησία ένα κομμάτι που θα απασχολήσει (και) στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Χθες, στο αθλητικό κέντρο Κοβερτσιάνο της Ιταλίας, ο Πιερλουίτζι Κολίνα, αρμόδιος για τα διαιτητικά στην UEFA, και ο Μάσιμο Μπουζάκα από πλευράς FIFA (δεξιά και αριστερά στη φωτογραφία) υποδέχθηκαν τους ρέφερι που θα παίξουν στη Ρωσία. Για ένα πρώτο τεστ γνώσεων και προσαρμογής στα νέα δεδομένα.