Θα κάνω μια αποκάλυψη σήμερα και ταυτόχρονα θα ζητήσω συγγνώμη από τους ευγενικούς αναγνώστες μου: εδώ και μήνες με «πολιορκούσαν» φίλοι από το ΕΜΠ να «γράψω κάτι» σχετικά με την ιλιγγιώδη ανέλιξη της πρωθυπουργικής συντρόφου κυρίας Μπαζιάνα. Αλλη φίλη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, εξοργισμένη από τη σκανδαλώδη, κατ’ εκείνη, πανεπιστημιακή εξέλιξη της κυρίας Μπαζιάνα, με ειδοποίησε, εγκαίρως, πρέπει να πω, από τα μέσα Μαρτίου, ότι «ετοιμάζεται» η μεταπήδησή της από το διοικητικό προσωπικό του ΕΜΠ σε θέση Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ), με την προσθήκη ότι αυτό είναι ο προθάλαμος του να γίνει μόνιμη καθηγήτρια του Πολυτεχνείου. Και «με ποια προσόντα».

Δεν έγραψα τίποτε εξ όλων αυτών και απολογούμαι. Αλλά πεποίθησή μου ήταν και είναι πως δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός να κρίνεται για το τι κάνει η σύζυγός του ή τι κάνουν οι υπουργοί του για εκείνη, προκειμένου να του φανούν αρεστοί. Τα ζητήματα είναι πολιτικά και τον Τσίπρα, όπως πολύ καλά γνωρίζουν αυτοί που με διαβάζουν, πολιτικά τον κρίνω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

Για το αν δικαίως ή αδίκως, αξιοκρατικά ή σκανδαλωδώς προήχθη η κυρία Μπαζιάνα σε διδάσκουσα στο ΕΜΠ, νομίζω ότι αρμοδιότερη να κρίνει είναι πρωτίστως η κοινωνία και δευτερευόντως η πανεπιστημιακή κοινότητα, η οποία, πρέπει να το σημειώσω αυτό, αποτέλεσε κατά το παρελθόν, σχεδόν στο σύνολό της, ισχυρό υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας πούμε οι «συνάδελφοί» της στο ΕΜΠ δεν ξέρουν ότι ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Γκόλιας γνώριζε τι υπογράφει όταν υπέγραφε την απόφαση για τη μεταπήδησή της από διοικητική υπάλληλο σε διδάσκουσα; Δεν γνωρίζουν αν υπήρχε άλλο προηγούμενο –που δεν υπήρχε; Ή οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας δεν γνωρίζουν τι ακριβώς έκανε ο πρύτανης κ. Τουρλιδάκης, όταν καλούσε το 2016 την κυρία Μπαζιάνα να διδάξει στο πανεπιστήμιό του –ότι της άνοιγε δρόμους;

Εχουμε ξαναδεί το έργο

Εγώ αλλού θέλω να εστιάσω και είναι αυτό που πραγματικά με εξόργισε χθες. Ενα πλήθος sites που ανακάλυψαν όψιμα την υπόθεση αυτή την «έπεσαν» (και μερικά άσχημα…) στην κυρία Μπαζιάνα, αλλά ουδείς/ουδεμία «θυμήθηκε» ότι το έργο το έχουμε ξαναδεί. Το έχουμε παρακολουθήσει κατά το παρελθόν και μάλιστα σε συνέχειες. Αναφέρομαι στη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Νατάσα Παζαΐτη. Που ξεκίνησε ως νηπιαγωγός και κατέληξε με διαδικασίες fast track στην Ιατρική και εν τέλει χειρουργός.

Βοούσε και τότε (μεταξύ 2004 – 2008) η πανεπιστημιακή κοινότητα γι’ αυτό το «θαύμα», αλλά αυτό ποσώς απέτρεψε την κυρία Καραμανλή να συνεχίσει στον δρόμο προς την επιτυχία.

Ακούω τώρα πως είναι καλή χειρουργός, με ειδίκευση στον μαστό. Της εύχομαι να γίνει ακόμη καλύτερη. Αλλά χιλιάδες άλλες κοπέλες στην ηλικία της δεν τα κατάφεραν, διότι πολύ απλά δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να έχουν σύζυγο πρωθυπουργό –για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους…

Περίεργη μετάλλαξη

Στο μεταξύ, ύστερα από πολυήμερες αναζητήσεις επανεμφανίστηκε ο Καμμένος υπουργός Αμυνας, αλλά καμιά σχέση με τον Καμμένο υπουργό Αμυνας που γνωρίζαμε! Ετριβαν τα μάτια τους και ξεβούλωναν τα αυτιά τους όσοι τον άκουσαν χθες στη Βουλή να αναφέρεται στη βλακώδη πρωτοβουλία του Μπάμπη και των δύο φίλων του από τους Φούρνους να στήσουν σημαιούλες στα νησάκια της περιοχής.

«Οταν κάποιος παίρνει τη σημαία και την τοποθετεί κάπου πρέπει να την υπερασπιστεί με το αίμα του μέχρι τέλους (…) Το να πάρεις μια βάρκα και τώρα που είναι Πάσχα να πεις πάω βόλτα και βάζω μια σημαία δεν λέει τίποτα (…) Αν θέλουν να έρθουν στην Εθνοφυλακή να τους δώσουμε και δύο G3» είπε ο άνθρωπός μας και προσωπικά αναφώνησα «Welcome to the club», διότι προφανώς υιοθέτησε αυτά που έγραφα χθες και προχθές –ίσως είναι η πρώτη φορά που το κάνει, εξού και η «υποδοχή».

Αδυνατώ να εκτιμήσω πόθεν αυτή η μετάλλαξη. Του τράβηξαν τα (μεγάλα του) αφτιά, ο Τσίπρας με τον αμερικανό πρεσβευτή με τον οποίο συχνά – πυκνά συμφύρεται τελευταία; Ηταν… «ματιασμένος»; Είχε… πυρετό; Του κατέβηκε το… ζάχαρο; Ο,τι και να (του) συνέβη, το συμπέρασμα είναι το ίδιο: ο Καμμένος υπουργός Αμυνας που ξέραμε, χθες δεν ήταν ο Καμμένος υπουργός Αμυνας. Αλλος ήταν…

«Επνιξε» τις καταγγελίες

Και μέσα σε όλα αυτά, να ‘σου και η Εξεταστική για την Υγεία που δεν ήταν ακριβώς Εξεταστική για την Υγεία, αλλά για το ΚΕΕΛΠΝΟ και προσωπικά για τον Αδωνι (πού είναι αυτή η ψυχή; Χάθηκε…), η οποία Επιτροπή αποφάσισε, λέει, να ολοκληρώσει το έργο της στις 20 Ιουνίου. Ποιο έργο, ουδείς γνωρίζει. Ακόμη περιμένουμε, ας πούμε, να μάθουμε τις επιδόσεις τού «πολλά βαρύ και όχι» Πολάκη στην αριθμητική και για το πώς έκανε εκείνο το «μαγικό» με τα «χαμένα» εκατομμύρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, που τα έβγαζε πότε 230 και πότε 140 και μετά 70 και πάει λέγοντας.

Εγώ όμως που ήμουν φανατικός τηλεθεατής των εργασιών της Επιτροπής δηλώνω από τώρα τη διαμαρτυρία μου για την εσπευσμένη ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής, διότι θα μου λείψει μια μορφή που «λάμπει» σε αυτήν, ονόματι Λάππας, δικηγόρος το επάγγελμα, εκ Καρδίτσας ορμώμενος. Πρόκειται για τον άνθρωπο – ιδέα της Εξεταστικής, που ενστερνίστηκε όσο κανένας τον αγώνα να αποκαλυφθεί η «αλήθεια» (που είχε δημιουργήσει το υπόγειο του Μαξίμου…) αλλά χωρίς ουσιώδες αποτέλεσμα.

Χθες έδωσε πάλι ρεσιτάλ. Η αντιπολίτευση ζητούσε να κληθεί στην Επιτροπή να καταθέσει ο υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος δηλώνει ότι εκβιάστηκε προκειμένου να ενοχοποιήσει τον Αδωνι και την παρέα του, αλλά εκείνος βράχος, ανέλαβε να βγάλει τα τζούφια κάστανα από τη φωτιά, δηλώνοντας ξεκάθαρα τα ακόλουθα ωραία:

«Η Επιτροπή μας δεν πρέπει να γίνει κυτίο παραπόνων. Δεν θα κάνουμε ανακύκλωση, αναπαλαίωση όσων έχουν ειπωθεί, δεν θα ακούσουμε τα παράπονα διαφόρων σε βάρος άλλων. Η Επιτροπή είναι για να δει αν υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Δεν θα ασχοληθούμε με καταγγελίες και παράπονα του ενός κατά του άλλου»!!

Οπου ο «ένας», ο υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατήγγειλε στον εισαγγελέα εκβιασμούς και πιέσεις από όλη την Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης και τους φορείς της. Ούτε παράπονα έκανε ούτε υπομνήσεις. Μόνο καταγγελίες. Χοντρές, κύριε Λάππα μου, που είσαι και δικηγόρος.

Φρούδες ελπίδες

Πανηγυρίζει, απ’ ό,τι διαπίστωσα από μια σύντομη περιήγηση στον λαμπερό κόσμο του Διαδικτύου, ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι, λέει, από μια δημοσκόπηση που δημοσίευσε το site του Κούλογλου «κλείνει η ψαλίδα» μεταξύ ΝουΔου και ΣΥΡΙΖΑ. Ψάχνω κι εγώ τη δημοσκόπηση, τη διαβάζω και τι βλέπω; Οτι το κλείσιμο της ψαλίδας αφορά τα ποσοστά που συγκέντρωσαν τα δύο μεγάλα κόμματα στην πρόθεση ψήφου. Οπου η μεν ΝουΔου συγκεντρώνει 20,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 11,9%!!!

Αυτό είναι το κλείσιμο. Πέρυσι λέει είχε ο ΣΥΡΙΖΑ 10,6%, τουτέστιν μέσα σε έναν χρόνο ανέβηκε κατά 1,3%, διότι αυξήθηκε η συσπείρωσή του: πήγε στο 32% έναντι 28% που είχε πέρυσι –φυσικά το γεγονός ότι επτά στους δέκα ψηφοφόρους του το 2015 έχουν κάνει «μπραφ» δεν τους λέει τίποτε, δεν το αξιολογούν καν…

Μα, παιδιά, αν είναι τόσο ευοίωνα τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν κάνει εκλογές ο Τσίπρας να σαρώσει τον Μητσοτάκη; Εδώ το πράγμα είναι ολοφάνερο, ότι συγκεντρώνει όλες τις προοπτικές…

(Οι κάθε λογής αναποφάσιστοι, οι δεν ξέρω – δεν απαντώ, οι δεν ψηφίζω, θα ρίξω άκυρο κ.λπ., ανέρχονται κατά τη δημοσκόπηση αυτή σε πάνω από 43%, για να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή…)