Χθες το μεσημέρι, διαδηλωτές εξεστράτευσαν στην Αθήνα κατά της αμερικανικής πρεσβείας, τιμώντας τα προαιώνια συνθήματα με τα οποία μεγαλώσαμε και με τα οποία ως φαίνεται θα γεράσουμε, κυρίαρχο εκ των οποίων το «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι». Κακοί, φυσικά, είναι και η Γαλλία και η Βρετανία, οι τρεις χώρες που συνεργάστηκαν στον βομβαρδισμό κατά συγκεκριμένων στόχων στη Δαμασκό της Συρίας.

Τσάμπα μαγκιά, αφού οι διαδηλωτές δεν επηρεάζουν τίποτα. Και προφανής υποκρισία ενός δήθεν αντιπολεμικού κινήματος. Επτά χρόνια τώρα, από τον Μάρτιο του 2011, στη Συρία μαίνεται ένας τρομακτικός πόλεμος, που άρχισε ως αντίδραση του αυταρχικού καθεστώτος Ασαντ στις εκδηλώσεις αντιφρονούντων που συντονίστηκαν με την Αραβική Ανοιξη και στην πορεία ενέπλεξε διάφορες εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες αλλά και χώρες όπως η Ρωσία, η Τουρκία, το Ιράν, το Κατάρ, εθνότητες όπως η κουρδική και φανατικούς ισλαμιστές όπως το Ισλαμικό Κράτος.

Ολα αυτά συνέβαιναν χωρίς το αντιπολεμικό κίνημα να κάνει οτιδήποτε. Ισα ίσα. Ούτε η εξαγωγή τρομοκρατίας στη Δύση τους ενόχλησε, η Ρωσία είναι το φιλικό ξανθό γένος και αρκετοί επίλεκτοι εκπρόσωποί του στελέχωναν τις ΜΚΟ που με δυτικές επιδοτήσεις ασχολήθηκαν με τη διαχείριση του Προσφυγικού σε ευρωπαϊκά εδάφη και στην Ελλάδα. Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια είναι οι πρόσφυγες, αλλά τα φιλειρηνικά κινήματα της Ελλάδας βρίσκονταν εν υπνώσει. Και μόνο όταν επενέβησαν περιορισμένα και με συγκεκριμένους στόχους δυτικές δυνάμεις, ξεχύθηκαν για να διαδηλώσουν στους δρόμους. Μερικοί, μάλιστα, προσπάθησαν να γκρεμίσουν το άγαλμα του Τρούμαν, αυτό το μισητό για τον εγχώριο αντιαμερικανισμό σύμβολο της δημοκρατικής Δύσης, που τόσο απεχθάνονται.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Και να φανταστεί κανείς ότι η Δύση, οι εταίροι και σύμμαχοί μας, η χορεία των δημοκρατικών κρατών του πλανήτη στην οποία ακόμα ευτυχώς ανήκουμε, μετά τη χρεοκοπία, παρά τον εγνωσμένο αντιδυτικισμό του λεγόμενου αντιμνημονιακού κινήματος, κράτησε την Ελλάδα όρθια.

ΥΓ: Αλλου τύπου ανορθολογιστές, από τους Φούρνους Ικαρίας, ξανάπαιξαν στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς το παιχνίδι με τις σημαίες, κάνοντας ιδιωτική εξωτερική πολιτική και προκαλώντας τον τουρκικό εθνικισμό –που απάντησε ατιμωτικά ακόμα μια φορά για την Ελλάδα. Αντιδυτικισμός και εθνικισμός, οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, η κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι διαρκώς παρούσα και κατατρώει τις σάρκες της γαλάζιας μας χώρας.