Αυτό που καίει

Σ’ ένα κανονικό πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, η 27η θα έπρεπε να ήταν φωτιά και λάβρα. Με μάχες στην κορυφή και στην ουρά της βαθμολογίας. Πολύ περισσότερο σ’ αυτό, που μέχρι χθες διαφημιζόταν σαν το καλύτερο και πλέον συναρπαστικό των τελευταίων 20 χρόνων. Ποιος από τους ενδιαφερόμενους ασχολήθηκε με τα εντός των τεσσάρων γραμμών παιχνίδια του Σαββατοκύριακου; Μηδέν ζόρι για τον ΠΑΟΚ στο εύκολο 3-1 με τον Πανιώνιο. Ευχάριστη εκδρομή για την ΑΕΚ το ταξίδι στην Κρήτη και το 1-0, στο ρελαντί με τον Πλατανιά. Αυτό που καίει και τους δύο είναι η απόφαση του Σκουτέρη για το μεταξύ τους παιχνίδι. Η Κέρκυρα είδε Λαμία και Απόλλωνα να φέρνουν σβηστό 0-0 και να παίρνουν από έναν βαθμό. Ως μη γενόμενο για τον Παναθηναϊκό το 1-0 με τον Ατρόμητο. Οι βαθμοί δεν έχουν καμία αξία για τους Πράσινους. Γι’ αυτό κι έχασαν τρεις με τόση ευκολία για τις οφειλές στον Βέμερ (φωτογραφία). Αυτό που καίει, είναι η άδεια. Να ξαναπαίξουν του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα.

Το παιχνίδι συνεχίζεται

Τα εντός των τεσσάρων γραμμών ελάχιστα απασχόλησαν τους δύο Δικεφάλους. Σε αντίθεση με την έφεση. Στην ΑΕΚ επικοινωνούν ότι η πρώτη απόφαση για μηδενισμό του ΠΑΟΚ δεν πέφτει. Εναν φόβο όμως τον έχουν. Στον ΠΑΟΚ διαδήλωσαν το Σάββατο για το πρωτάθλημα που τους παίρνουν στα χαρτιά, αλλά μία ελπίδα την έχουν. Κι αν ο Σκουτέρης, αύριο μεθαύριο, πει ότι το παιχνίδι συνεχίζεται από το 89′ με σκορ 1-0; Το άσπρο – μαύρο, το έχουμε δει σε πολύ σοβαρότερες υποθέσεις. Στην υπόθεση Θεοφίλου. Ο νεαρός αναρχικός καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 25 χρόνια φυλακή για τη ληστεία (μετά φόνου) σε τράπεζα της Πάρου το 2012. Στο Εφετείο (αφού είχε κάτσει στη φυλακή πέντε χρόνια) αθωώθηκε. Με τον εισαγγελέα να ασκεί αναίρεση. Που αν γίνει δεκτή στις 11 Μαΐου, ξαναμπαίνει φυλακή και ξαναδικάζεται. Θα είναι δύσκολο να έρθει τούμπα μια υπόθεση για το ποδόσφαιρο;

Παζάρια για ανανέωση

Η κοινοτοπία, τα 1-0, σαν κι αυτό της ΑΕΚ με τον Πλατανιά, τα χαρακτηρίζει «επαγγελματικές νίκες». Οι επίδοξοι πρωταθλητές έπαιξαν όσο ακριβώς χρειαζόταν για να κερδίσουν. Για μία ακόμα φορά σκόρερ ο Λάζαρος (φωτογραφία), που ο διοικητικός ηγέτης δεν μπόρεσε να τον πείσει στα παζάρια για την ανανέωση του συμβολαίου του. Θα μπορούσε να ήταν και διπλάσιο το 3-1 του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου. Με τους φιλοξενούμενους να είναι εντελώς χαλαροί στα μαρκαρίσματα, ο ΠΑΟΚ άλλαζε και κυκλοφορούσε την μπάλα με την άνεση της Μπαρτσελόνα. Αν και προερχόμενοι από αποχή-απεργία, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έκαναν το καθήκον τους (1-0) απέναντι στον Ατρόμητο. Ποιος ασχολείται όμως με τα αγωνιστικά στους Πράσινους; Τα παιχνίδια που απομένουν έχουν διαδικαστικό και μόνο χαρακτήρα. Το ζητούμενο είναι η επόμενη μέρα. Οι διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο για να αλλάξουν οι ισορροπίες στη Σούπερ Λίγκα και να περάσει η αλλαγή στον κανονισμό αδειοδότησης. Σε αντίθετη περίπτωση, χαιρετίσματα στις φασκομηλιές.

Κλήρωση του Σουιπστέικ

Η αυλαία της αγωνιστικής άνοιξε με το (κατ’ επίφαση) παιχνίδι Λαμίας – Απόλλωνα 0-0. Με τον κόσμο να αποδοκιμάζει, αλλά να αδυνατεί να κατανοήσει την ανεκτίμητη άξια τού ενός βαθμού. Το κλίμα αλληλεγγύης και συναδέλφωσης μεταξύ των αντίπαλων ποδοσφαιριστών επιβεβαιώνουν τα μόλις 23 φάουλ. Με την ισοπαλία, που είχε ανοίξει στο 3, να κατρακυλάει κάποια στιγμή στο 1,25 και ο ΟΠΑΠ να βάζει φραγή το πρωί της Παρασκευής. Ετσι, Λαμία και Απόλλωνας, που ανήκουν στο ίδιο μπλοκ, πήγαν 26 βαθμούς. Κάπως έτσι ξεψυχάει η Κέρκυρα, που ανήκει στο απέναντι μπλοκ του Βορρά. Στους 21 βαθμούς, απόψε παίζει στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και καθώς στη συνέχεια αντιμετωπίζει Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΚ, Ατρόμητο (έξω) οι πιθανότητές της για σωτηρία επαφίενται στην κλήρωση του Σουιπστέικ. Με την αναμενόμενη σωτηρία του Απόλλωνα, θα περίμενε κανείς την ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιώργο Παράσχο (φωτογραφία). Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να συμβεί. Στο τέλος της σεζόν οι δρόμοι τους θα χωρίσουν.

Και ο Αιγινιακός

Στην υπόθεση για το ματς ΟΦΗ – Αιγινιακού, που αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ» την Παρασκευή, αν τελικά κριθεί χειραγωγημένο δεν προκύπτει θέμα μόνο για την ομάδα της Κρήτης. Με ποινή υποβιβασμού απειλείται και ο Αιγινιακός. Δεν θα είναι μόνο η Παναχαϊκή δηλαδή που θα επωφεληθεί και θα ανέβει στη Σούπερ Λίγκα. Εξασφαλίζουν τη σωτηρία τους Εργοτέλης και Πανσερραϊκός.